Лайм

Канадські рекламщики завісили борди знімками сплячих людей, але креатив не оцінили - їх сприйняли за небіжчиків

Ідея виявилася занадто складною

Організатори фестивалю Capture Photo розмістили на вулицях Ванкувера (Канада) серію білбордів з кадрами фотохудожника Стівена Ширера - на всіх зображені люди, яких сфотографували сплячими. Через два дні всі борди довелося заклеїти, так як герої реклами нагадали місцевим жителям небіжчиків.

Фото: Dennis Ha. Courtesy / Arnet

Як пише Arnet, згідно з ідеєю креативників, фотографії мали нагадати перехожим релігійні сцени - людей, які звільнилися від земних кайданів і ширяють у космосі, відчуваючи екстаз. Але за фактом вийшло так собі.

На одному з фото зображений чоловік з голим торсом - він спить просто на землі. На іншому - жінка, яка відкинулася на сидінні машини і заснула. Але той факт, що люди на знімках просто сплять, був відомий лише авторам рекламної кампанії, але не перехожим.

Фото: Dennis Ha. Courtesy / Arnet

Фото: Dennis Ha. Courtesy / Arnet

Борди довелося заклеїти, але куратор фестивалю, Еммі Лі Уолл, побачила в цьому виключно позитивні моменти. За словами жінки, це "можливість зробити паузу і подумати про роль паблік-арту в місті і про те, як можна врівноважити заклопотаність суспільства зі свободою творчості". Сам Стівен Ширер відмовився коментувати цю історію.

  • Раніше в Дубаї фотограф влаштував оголену фотосесію для реклами, і поліція затримала 40 осіб - в їх числі 11 українок. Затриманим загрожує до шести місяців позбавлення волі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото