Лайм

Дудь відповів на звинувачення блогера Івангая в цензурі через інтерв'ю про Україну

Журналіст опублікував вирізану частину інтерв'ю з відеоблогером

Російський журналіст Юрій Дудь відреагував на скандал, який спалахнув в мережі через звинувачення популярного блогера Івангая (Івана Рудського). У Твіттері Рудський заявив, що Дудь через боягузтво вирізав "головний меседж" його інтерв'ю: "Моя прабабуся - жертва Голодомору. Дідусь - жертва НКВД репресій. А тепер Україна має війну з Росією".

Фото: https://twitter.com/EeOneGuy

У Telegram-каналі Дудь опублікував 12-хвилинний шматок інтерв'ю з Іваном без монтажних склейок, в якому вони обговорюють зазначені теми.

"У день виходу інтерв'ю Івангай кинув мені в телеграм: "Дуже круто, спасибі!". Але ок, цілком допускаю, що він це написав, коли ще не подивився випуск, - написав журналіст. - Коли ми зараз спілкуємося з людьми, наша головна мета - дослідити героя. При цьому нам важливо не змучити глядача, тому у нас є монтаж - і з 4, 5, 6, 7, 10 годин запису до глядача доходить сильно менше. Як правило, на монтажі викидається все нецікаве, іноді - те, що могло б бути цікавим, але висловлено настільки недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати. Такий монтаж нам здається повагою і стосовно до глядача, і стосовно героя. Хвилюєшся, плутаєшся в хронології і в логічних зв'язках, не до кінця розумієш, що хочеш сказати - це нормально, тим більше, для людини з мінімальним (про що він сам говорить) досвідом публічних виступів. І так само нормально не брати це у фінальний монтаж. Тому що наше завдання - не показати героя максимально безглуздим і не назбирати вогненних цитат для заголовків".

Фото: вДудь / YouTube

В опублікованому відео Івангай ухильно відповідає на питання про свою політичну позицію, роботу в Росії і ставлення до її війни з Україною.

"Я досі не впевнений у своїй позиції. Я хочу все зрозуміти. Я просто отримував досвід і якихось однозначних суджень не міг зробити. - сказав він. - Є історичний підтекст великий. Весь час відбувалися україно-російські терки. Це в корінні. Мені прабабуся ще розповідала: Голодомор, Сталін, які жахи на селі відбувалися. Наступне покоління - це дідусь. НКВД-шні трійки приходили, віджимають все. Історія була у діда цікавіша. Коли пістолет направили на нього, він вибив його і ховався потім взимку два тижні у людей. Він проявив хоробрість, це теж частина мене. Зараз досі я бачу, є війна якась. Явно щось нечисто, явно є терки України і Росії. Ця війна якась нечесна. Її ж Путін не визнає, боїться сказати, що він воює. Але Україну ж стримують ці війни, ці постійні анексії території. Ми б самі розібралися".

25-річний Іван Рудський народився в Дніпропетровській області, вчився на кафедрі математики у Дніпровському національному університеті, але в 2015 році кинув навчання і переїхав до Москви. Блогер виїхав з Росії у 2018 році, злякавшись переслідувань ФСБ. В інтерв'ю він зізнався, що виправдовував свою роботу в Росії тим, що його контент - "розважальний".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків