Лайм

"Євробачення-2021": хто пройшов до фіналу з першого півфіналу

Букмекери не помилилися, Україна ми побачимо ще раз у гранд-фіналі!

У ніч на 19 травня в Роттердамі (Нідерланди) пройшов перший півфінал "Євробачення-2021", за підсумками якого до гранд-фіналу пройшли Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія та Україна.

У першому етапі пісенного конкурсу виступили 16 учасників, пройти до гранд-фінал не вдалося представникам Словенії, Ірландії, Північної Македонії, Австралії, Румунії та Хорватії.

Фото: eurovisionworld.com

20 травня відбудеться другий півфінал, з якого до гранд-фіналу також пройдуть 10 країн-учасниць. 22 травня за перемогу у конкурсі змагатимуться 26 учасників - по 10 гуртів та артистів із півфіналів, представники країн "Великої п'ятірки" (організатори та спонсори Євробачення - Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Великобританія), а також представник країни-господині (цього року - Нідерландів).

У першому півфіналі під номером 15 виступили і представники України, гурт Go_A. Номер виявився вельми успішним і вже набирає в YouTube третю сотню тисяч переглядів. Тим часом у рейтингах букмекерів українці піднялися відразу на три позиції і наразі займають 5-ту сходинку в списку вірогідних переможців "Євробачення-2021".

  • В Україні півфінали та фінал "Євробачення-2021" транслюють канали СТБ і UA: Перший. На каналі СТБ ефіри коментує ведучий Національних відборів Сергій Притула.
  • Дивіться також на theLime, як у першому півфіналі "Євробачення-2021" виступила представниця Росії з піснею, через яку отримувала погрози.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також