RU  UA

Дізнатися

Чому Максима Галкіна внесли до чорного списку Мінкульту - в СБУ відповіли

Розкривати подробиці в СБУ не стали

Російський телеведучий і пародист Максим Галкін, чоловік Алли Пугачової, потрапив до так званого чорний списку Мінкульту України через "діяльності, яка шкодить національним інтересам" держави.

Так в СБУ на запит "Детектор медіа" пояснили рішення включити Галкіна до списку осіб, які загрожують національній безпеці України.

"Підставою для внесення іноземця до зазначеного переліку є достатні дані про його діяльність на шкоду національним інтересам України, - йдеться у документі СБУ. - Зокрема, спрямовану на провокування сепаратистських настроїв, створення передумов для порушення територіальної цілісності нашої держави, підтримку тимчасової окупації частини території України державою-агресором тощо".

Фото: Instagram /@maxgalkinru

На запит Служби безпеки України Мінкульт включив Галкіна до "чорного списку" 4 листопада. Причини такого рішення залишалися невідомими, так як артист не входить до переліку публічних людей, які підтримують чинну владу РФ і агресію Кремля стосовно України, часто критикує та висміює місцевих політиків, в тому числі й президента країни Володимира Путіна.

Сам Галкін ситуацію не коментує.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность