RU  UA

Дізнатися

Джоан Роулінг звернулася до поліції після скандалу з трансфобією - хейтери злили її адресу до мережі

Письменниця вважає, що її залякують

Автор "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг звернулася до поліції після того, як троє транс-активістів опублікували в мережі фотографію її будинку в Единбурзі. У зв'язку з інцидентом поліція Шотландії ініціювала розслідування, пише ВВС.

Фото: Getty Images

Письменниця заявила, що її конфіденційність порушили через скандал із трансфобією: минулого року вона розлютила активістів своєю позицією щодо трансгендерів, відмовившись прирівнювати їх до біологічних жінок. Після цього Роулінг засудили в мережі, а HBO не запросив її до спецепізоду "Гаррі Поттера", присвяченого 20-річчю першого фільму.

"Адресу моєї сім'ї було опубліковано в Twitter трьома акторами-активістами, які сфотографувалися навпроти нашого будинку так, щоб було видно [табличку], - написала Джоан. - Я зараз отримую так багато загроз смерті, що можу обгорнути ними весь будинок. Але можливо, найкращий спосіб довести, що ваш рух не становить загрози для жінок, - це перестати переслідувати і погрожувати нам".

Автори фото тим часом уже видалили знімок та поскаржилися, що отримали "багато загрозливих трансфобських повідомлень".

Фото: Twitter

Сама Роулінг описала їхні дії як "доксінг" - зловмисний акт публікації особистої інформації в Інтернеті. На її думку, активісти хочуть залякати її через те, що вона захищає права жінок на основі статі.

  • Джоан Роулінг звинуватили у нетерпимості до трансгендерних людей після серії публікацій у Twitter. Ось, як почався тривалий скандал із трансфобією.
  • Після цього письменниця спробувала пояснити свою позицію в есе, але критики менше не стало. Роулінг озвучила непопулярну думку про біологічну стать.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В сети подозревают, что Дженнифер Лопес и Бен Аффлек разводятся - певица сделала неоднозначное заявление

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолий Анатолич заявил, что электронные очереди в ТЦК не работают – шоумен поделился своим опытом и выводами

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров впервые прокомментировал тему отношений с отцом, который ушел из семьи - певец пытался наладить общение с ним