Лайм

Найстаріший чоловік у світі помер після встановлення рекорду Гіннесса

Рекордсмен перед смертю розкрив секрет свого довголіття

Сатурніно де ла Фуенте Гарсія помер у віці 112 років та 341 дня. У вересні 2021 року він встановив світовий рекорд Гіннеса як найстаріший чоловік у світі.

Про смерть Сатурніно стало відомо у вівторок, 18 січня. Він буде похований на місцевому цвинтарі у Леоні у середу, 19 січня. Видання New York Post пише, що одного разу чоловік поділився своїм секретом довгого та щасливого життя: "Нікого не ображай", - сказав він.

Фото: New York Post

Де ла Фуенте Гарсія народився 11 лютого 1909 року в Пуенте-Кастро, Леон. За життя його ласкаво називали Ель Пепіно – це скорочена версія прізвиська Пенья, імені мами де ла Фуенте Гарсії.

Іспанець "жив спокійним життям" зі своєю дружиною Антоніною Барріо Гутьєррес, з якою одружився в 1933 році. У нього залишилися сім дочок, 14 онуків та 22 правнуки.

Фото: tiktok.com/@guinnessworldrecords

Зріст довгожителя був всього 4,92 фути (149 см), і це допомогло йому уникнути військової служби під час громадянської війни в Іспанії у 1936 році. Проте сидіти склавши руки Гарсія не збирався - він почав займатися виготовленням та продажем взуття. Незабаром Де ла Фуенте Гарсія вже шив чоботи для армії, що зробило чоловіка відомим ремісником у його рідному місті.

Взуття було не єдиною пристрастю чоловіка – він дуже любив грати у футбол. Гарсія вболівав за команду Леонеа Cultural Leonesa і навіть став співзасновником місцевої футбольної команди Пуенте Кастро.


Минулого року на офіційній сторінці Книги рекордів Гіннеса з'явилося відео, присвячене довгожителю з Леона. Гарсія отримав у свій день народження святковий торт та сертифікат.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми