Лайм

5 легких начинок для солоних млинців - як урізноманітнити звичний сніданок

Спробуйте приготувати їх на дозвіллі

Напередодні Масляної чимало господинь експериментують з різними рецептами млинців та начинками до них. І якщо ви вже робили повітряні млинці з житнього борошна або заварні на кефірі, урізноманітніть їх різними солоними начинками. theLime підібрав для вас кілька безпрограшних смакових поєднань.

Начинка з сиру, зелені та часнику

Інгредієнти: вершковий сир (100 г), сир 9% (100 г), зелень (1 пучок), часник (1-2 зубчики), сіль.

Приготування:

Сир перетираємо через сито і перемішуємо з вершковим сиром.

Зелень, наприклад, петрушку, кріп або кінзу, промиваємо під проточною водою і викладаємо на 5 хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем і додаємо у сирну масу.

За бажанням додаємо в масу часник. Для цього його потрібно очистити від лушпиння та пропустити через прес. Також додаємо до всіх інгредієнтів. Досолюємо, якщо потрібно, і намазуємо млинці отриманою сумішшю. Також можна покласти в таку начинку шматочок слабосолоного лосося або червону ікру.

Фото: pinterest.com

Начинка з курячого філе та цибулі

Інгредієнти: куряче філе (500 г), цибуля (1 шт.), рослинна олія (для смаження), спеції, сіль.

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо і дрібно рубаємо ножем.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо плівки та зрізаємо хрящі, якщо є. Ріжемо маленьким кубиком або пропускаємо через м'ясорубку - але так, щоб шматочки вийшли не дуже маленькими. Солимо, перчимо його і ретельно перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо на неї цибулю, за бажанням додаємо дрібку цукру, щоб вона не пригоріла. Обсмажуємо протягом кількох хвилин цибулю, а потім додаємо подрібнене куряче філе зі спеціями. Смажимо до готовності, потім знімаємо з вогню і чекаємо, доки начинка трохи охолоне.

Викладаємо 1-2 ст. л. начинки на кожен млинець і загортаємо його "конвертиком".

Фото: pinterest.com

Начинка з грибів та сиру

Інгредієнти: печериці (400 г), твердий сир (300 г), цибуля (0,5 шт.), зелень (20 г), рослинна олія або вершкове масло (для смаження), спеції, сіль.

Приготування:

Гриби споліскуємо у воді, обрізаємо потемнілі місця. Ставимо на плиту каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить, солимо і кидаємо в неї гриби. Проварюємо їх близько 5-7 хвилин, щоб із них вийшла зайва рідина. Потім відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Нарізаємо печериці пластинами.

Цибулю очищаємо, рубаємо півкільцями або середніми брусочками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. Викладаємо на неї цибулю, обсмажуємо кілька хвилин, потім додаємо гриби. Тушкуємо до появи золотавої скоринки, солимо, перчимо до смаку. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути.

Сир тремо на великій терці, а зелень промиваємо під водою і потім дрібно нарізаємо ножем. З'єднуємо в мисці гриби з цибулею, сир та зелень, перемішуємо, якщо потрібно – додаємо сіль чи спеції.

Викладаємо декілька ложок начинки на млинець і загортаємо його. Також його можна підрум'янити на розпеченій сковороді.

Фото: pinterest.com

Начинка з рису, яєць та сардин

Інгредієнти: сардини в олії (240 г), яйця (4 шт.), зелена цибуля (1 пучок), рис (50 г), сіль.

Приготування:

Яйця відварюємо у великій кількості води вкруту – приблизно 10 хвилин після закипання. Потім чекаємо, поки вони охолонуть, та нарізаємо кубиком.

Рис відварюємо у підсоленій воді до готовності. Зелену цибулю промиваємо у проточній воді, викладаємо на рушник. Потім ріжемо досить дрібно.

Сардини дістаємо з банки, ріжемо або подрібнюємо виделкою. Додаємо до них нарізані інгредієнти та зварений рис. Потім начиняємо млинці цією сумішшю.

Фото: pinterest.com

Печінкова начинка

Інгредієнти: куряча або індича печінка (300 г), цибуля (2 шт.), соняшникова олія (3 ст. л.), вершкове масло (30 г), морква (1 шт.), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), сіль.

Приготування:

Печінку промиваємо під проточною водою, обрізаємо, якщо є, жовчні протоки. Нарізаємо середніми шматочками.

Цибулю та моркву промиваємо, очищаємо та ріжемо соломкою. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю з морквою і злегка обсмажуємо.

Потім перекладаємо овочі на тарілку і смажимо на цій олії шматочки печінки. Додаємо сіль, перець та спеції за смаком.

Пропускаємо через м'ясорубку обсмажені овочі та печінку, одночасно додаючи вершкове масло. Потім чекаємо, доки начинка охолоне.

Викладаємо начинку на млинець і загортаємо в трубочку або "конвертиком".

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами