Лайм

Як приготувати тонкі заварні млинці на кефірі: детальний рецепт

Побалуйте свою сім'ю чи гостей

Напередодні Масляної багато господинь шукають найкращий рецепт млинців, щоб порадувати свою сім'ю або здивувати гостей. І якщо ви ще не визначилися з ним, радимо звернути увагу на рецепт із заварними млинцями на кефірі. theLime підібрав вам детальну інструкцію, як їх зробити.

Інгредієнти: кефір (250 мл), яйця (2 шт.), цукор (2 ст. л.), сіль (щіпка), сода (0,25 ч. л.), борошно (1 склянка), окріп (1 склянка), рослинна олія (3 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Яйця та кефір (або будь-який інший кисломолочний продукт: простоквашу, ряжанку, нежирну сметану) заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Коли продукти мають приблизно однакову температуру, вони краще поєднуються в тісті.

Підігріваємо відфільтровану воду, щоб у потрібний момент під рукою був окріп.

Кефір з'єднуємо із содою. У глибокій мисці збиваємо за допомогою вінчика яйця з цукром, потім додаємо туди кефір. Продовжуємо перемішувати вручну чи електричним міксером, блендером.

Потім вводимо в рідкі інгредієнти борошно і додаємо щіпку солі, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім вливаємо рослинну олію – бажано, щоб вона була без запаху. По консистенції має вийти тісто як на оладки.

Готуємо склянку окропу і, продовжуючи помішувати тісто, вливаємо його. Розмішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. Якщо є час, можна залишити тісто ненадовго за кімнатної температури.

Сковороду для млинців добре розігріваємо з вершковим маслом або рослинною олією. Беремо невеликий ополоник і наливаємо на неї трохи тіста, швидко розподіляючи по всій поверхні тонким шаром. Чекаємо декілька хвилин, поки краї млинця підрум'яняться, і перевертаємо його на інший бік. Обсмажуємо з другого боку до рум'яної скоринки та знімаємо. Викладаємо на тарілку, зверху змащуємо вершковим маслом, щоб млинці не злиплися.

Проробляємо те саме з рештою тіста - повинно вийти приблизно 20-25 млинців, залежно від товщини і діаметру сковороди.

Подаємо апетитні заварні млинці до столу зі свіжими ягодами або з джемом або варенням.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Одержимі чистотою і порядком: астрологи назвали головних чистюль Зодіаку

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які найбільше люблять порядок і чистоту в домі - Діва, Терези, Козеріг, Скорпіон

Ідеальне поєднання: рецепт сирників із солодких сирків з банановою начинкою

Як у домашніх умовах приготувати апетитні сирники без цукру та з бананом усередині, щоб побалувати себе та своїх близьких

Коли і як часто треба поливати рослини на городі: поради городникам

Чому досвідчені дачники радять поливати рослини рідше, але більшою кількістю води, ніж часто, але трохи, а також коли це робити