Лайм

Аліна Паш не представлятиме Україну на "Євробаченні-2022": співачка зняла свою кандидатуру

Переможниця Нацвідбору ухвалила рішення після скандалу із підробленою довідкою про поїздку до Криму

Аліна Паш не братиме участі у "Євробаченні-2022" як представниця України. Переможниця Нацвідбору прийняла таке рішення після скандалу із підробленою довідкою про відвідання Криму у 2015 році.

"Я громадянка України, Я дотримуюсь законів України, намагаюся нести традиції та цінності України у світ. У що вилилася ця історія – це зовсім не те, що Я закладала у свою пісню, - написала Паш у Instagram. - Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів аби протистояти усій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж; погрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України".

Фото: https://www.instagram.com/alinapash/

Аліна Паш написала, що не хоче віртуальної війни та хейту, який обрушився на неї ще перед участю у Нацвідборі.

"Головна війна зараз – це зовнішня, що прийшла до моєї країни у 2014 році, - написала вона. - Я не хочу далі бути у цій брудній історії. Зі важким серцем Я знімаю свою кандидатуру як представника України у конкурсі "Євробачення". На жаль. Мені справді дуже жаль".

Виконавиця пообіцяла зв'язатися з Національною суспільною телерадіокомпанією України та підписати всі документи про зняття кандидатури. Також вона подякувала всім, хто підтримує її разом із піснею "Тіні забутих предків": "У нас з Вами історія продовжується, і Нам вирішувати, якою вона буде. Об'єднуємося! Зараз це важливо як ніколи!"

Нагадаємо, що скандал навколо кандидатури Аліни Паш виник через інтерв'ю 2019 року, в якому вона говорила, що літала до Криму через Москву. Це суперечить законодавству України та йде врозріз із правилами Нацвідбору на "Євробачення-2022".

Команда Паш заявляла, що Аліна Паш їздила до Криму через Україну і не порушувала закону. Сама співачка пояснила свої минулі слова плутаниною: вона нібито не зрозуміла питання Каті Осадчої. Поясненням Паш повірили не всі, а довідка про поїздку до Криму, яку її команда надала "Суспільному", виявилася підробленою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям