Лайм

"Не час помирати": режисер "Бонда" Кері Фукунага побачив у київському метро свій власний фільм

Кінематографіст показав, як люди живуть у підземці

Режисер "Справжнього детектива" та останнього фільму про Джеймса Бонда "Не час помирати" Кері Фукунага вже який тиждень перебуває в Україні. Разом із благодійним фондом World Central Kitchen кінематографіст розвозить їжу до міст і селищ, що постраждали від військової агресії РФ. Фукунага вже побував у Бучі, Ірпені, Гостомелі, зруйнованій Бородянці, а зараз повернувся до Києва і показав, у яких умовах живуть жителі столиці.

Фото: Getty Images

"На станції метро Героїв Дніпра Оболонського району Києва досі живуть сотні людей, серед них багато дітей. Незважаючи на відступ Росії, більшість побоюється мстивих атак з боку Росії, а сирени повітряної тривоги все ще звучать всю ніч", - написав режисер у Instagram.

Фукунага познайомився з Галиною, яка керує станцією. Через велику кількість роботи жінка не була вдома з того часу, як почалася війна.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

"У перші дні до 2800 людей стовпилися у сховищі часів холодної війни, оснащеному підземним кафе та аптекою, а на випадок ядерної атаки - залізними противибуховими дверима завтовшки 40 см, які все ще закриваються в комендантську годину", - написав Фукунага.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Режисера потішило, що у підземному кінотеатрі, який обладнали у метро за допомогою проектора, показували його власний фільм.

"На одному боці станції було обладнано кінотеатр для дітей, і під час нашого останнього візиту я був здивований, побачивши, що фільмом вечора був... "Не час помирати"", - написав режисер.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Кері Фукунага (44) – американський режисер, сценарист та продюсер. Серед найвідоміших фільмів та серіалів, які він зняв – "Джейн Ейр" (2011), "Справжній детектив" (2014), "Алієніст" (2018), "Маніяк" (2018), "Не час помирати" (2020). Його фільм "Безрідні звірі" (2015) розповідає про участь дітей у громадянській війні однієї із країн Західної Африки. Для створення сценарію він 7 років вивчав війну у Сьєрра-Леоне.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували