RU  UA

Дізнатися

Безпечних місць у місті немає: Дмитро Комаров показав руйнування у Харкові

Ведучий зняв на відео будинки у Салтівці

Дмитро Комаров продовжує висвітлювати наслідки повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала Росія 24 лютого. Ведучий програми "Світ навиворіт" відвідав Харків і показав, як місто виглядає після безперервного обстрілу окупантів.

Комаров зняв відео в Салтівці - найбільшому житловому масиві України, в якому до вторгнення РФ мешкало понад 400 тисяч людей. 1 травня він запустив дрон за спецдозволом українських військових і зафільмував будинки з випаленими квартирами, повністю знищеними поверхам, зяючими дірками від снарядів.

Фото: https://www.instagram.com/komarovmir/

"Це лише кілька будинків. Так виглядає весь район. І гірше. Багато будинків пробиті наскрізь. Та й у решті Харкова немає необстріляних місць. росіяни хочуть знищити Харків. Безпечних місць у місті немає. Взагалі. Тобто зовсім. Прилетіти може, куди завгодно. Луплять градами, артою, ракетами. У центрі спокійніше, але ризик скрізь і завжди", - написав ведучий у Instagram.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Дмитро Комаров (@komarovmir)

За словами Комарова, ворог уже не дістає до Харкова мінометами, тому що ЗСУ дедалі більше відсувають його від міста. Через це житлові райони обстрілюють із важкої артилерії.

"Приблизно тиждень тому я не міг пройти відкритою місцевістю на Салтівці довше 7-10 хвилин - одразу по нам летіли міни. Зараз злочинці з Росії вже не дістають мінами до Харкова, тому луплять по місту з градів і важкої арти. Зносять Салтівку з лиця землі. Більш підлу війну складно собі уявити. Частини району закриті для цивільних. З'являтися тут небезпечно для життя. Район нагадує Прип'ять. Людей мало", - написав він і закликав евакуюватися людей, які все ще залишаються у місті.

Фото: Getty Images

"Скоро можна буде повернутися, тому що оборона Харкова організована на відмінно. У нас стабільно, щодня - перемога, наближає до великої перемоги, - вважає Комаров. - Щодня ворога нещадно відганяють. Селище за селищем звільняють".

При цьому український журналіст не применшує небезпеки, яка йде від російських окупантів.

"Наші машини побачили з безпілотника і пішов обстріл. Тільки кінчений дурень може вірити в ту брехню про "спецоперацію", яку несе російська пропаганда і керівництво рф. Армія рф - вбивці. Мовчазна згода росіян - співучасть. Тим, хто мовчить або підтримує, немає виправдання", - заявив він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ми не спілкуємось: Дмитро Коляденко розповів про сварку з Іриною Білик

Дмитрий Коляденко признался, что больше не общается со своей бывшей Ириной Билык из-за неприятной ситуации

Дуже боляче: Світлана Тарабарова повідомила про втрату рідної людини

Украинская певица Светлана Тарабарова сообщила, что умер ее отец - мужчине было 70 лет

Боролася з внутрішніми демонами: Lida Lee прокоментувала свій стан на тлі чуток про алкозалежність

Lida Lee рассказала о своем самочувствии на фоне заявлений о проблемах с алкоголем – она заявила, что боролась с собственными демонами