RU  UA

Дізнатися

Де живуть та чим займаються учасники "Євробачення" від України під час війни

Музиканти приєдналися до опору російській агресії

Цього року Україну на "Євробаченні" у Турині представлятиме гурт Kalush Orchestra. Вже 10 травня колектив виступить у першому півфіналі пісенного конкурсу з піснею "Stefania".

До гурту входять Олег Псюк (aka Псючий Син) - засновник і соліст, Ігор Діденчук - мультиінструменталіст, МС Килиммен, бек вокаліст Джонні Дивний, Тимофій Музичук і Віталій Дужик. Відомо, що гурт названий на честь Калуша, рідного міста Олега Псюка.

Фото: instagram.com/kalush.official

З початку війни в Україні, яка триває вже третій місяць, учасники також приєдналися до опору російській агресії. Ігор Діденчук, який грає на флейті та співає, допомагав плести маскувальні сітки та готував коктейлі Молотова. Гурт також допомагає збирати припаси та допомагає біженцям із житлом. Один із учасників Kalush MC Килиммен допомагає теробороні Києва.

"Я воюю на кількох лініях фронту: битва на землі, з одного боку, і культурна лінія фронту з іншого. Ми підтримуємо країну своєю музикою", - сказав він.

Колектив приймав участь у благодійних концертах у Європі на підтримку України, а також виступав для українців у Львові та у звільненому від окупантів Ірпені.

Що відомо про учасників гурту Kalush Orchestra?

Олег Псюк народився в 1994 році в Калуші, місто в Івано-Франківській області. Після дев’ятого класу він влаштувався працювати на будівництво, пізніше вступив до Калуського політехнічного коледжу. Також працював на кондитерській фабриці і на заводі, де виготовляв бетонні кільця для колодязів. Протягом усього цього часу Олег продовжував писати реп та виступав на розігріві у місцевих виконавців.

У інтерв'ю для Youtube-канала У_Мищенко Псюк розповів, що з 16-ти років вживав наркотики, а згодом почав розповсюджувати їх. Музикант зізнався, що продавав заборонені речовини, бо у такий спосіб міг заробити гроші, які були потрібні.

Зараз виконавець не вживає нічого забороненого та веде здоровий спосіб життя. Псюк зізнався, що "спіймав" зіркову хворобу у той момент, коли зміг зав’язати з наркотиками: "Я єдиний, хто зміг спригнути з усіх людей, кого я знаю". Він поділився, що вирішив зав’язати з наркотиками, бо це заважало йому розвиватися та змінювати своє життя.

Олег ПсюкФото: instagram.com/kalush.official

Ігор Діденчук - мультиінструменталіст, який родом з Луцька. Навчався у Волинському коледжі культури і мистецтв, а згодом у Києві в КНУКіМ на факультеті музичного мистецтва. Музикант він вміє грати мінімум на 30 інструментах. Також відомо, що Діденчук займається колекціонуванням унікальних українських інструментів. Є учасником гурту Go-A, який представляв Україну на "Євробаченні" у 2021 році.

Ігор ДіденчукФото: instagram.com/ihor_didenchuk

Килиммен - хлопець у костюмі з килимовим орнаментом, що нагадує татуювання. "Килиммен - збірний образ українського хіп-хопу з пострадянським минулим, новий український супергерой", - пояснив раніше лідер гурту у інтерв'ю Бабелю. Він танцює брейк, хіп-хоп і гопак, діджеїть, читає реп та співає.

КилимменФото: instagram.com/kalush_carpet

Джонні Дивний - бек-вокаліст Kalush Orchestra, який наразі займається сольним проектом. Відомо, що на "Євробачення" у Турин замість нього поїде ексучасник гурту "Сальто Назад" Саша Таб. Після пісенного конкурсу планує продовжити співпрацю з колективом.

Волинянин Тимофій Музичук потрапив у скандал, пов’язаний з Нацвідбором на "Євробачення 2022". У мережі з'явилося фото музиканта, зроблене у Росії - на тлі одного з соборів у Москві.

Тимофій МузичукФото: instagram.com/sopilkar

Віталій Дужик - ще один музикант, який родом з Волині, учасник колективу EtnoGen (ex-Non-trivials), який вони заснували удвох зі своєю дівчиною Женею. Володіє грою на дримбі, варгані, окарині, фортепіано, дудках, ріжках, а також поєднує гру на сопілці та бітбокс.

В Україні конкурс "Євробачення-2022" можна буде подивитися онлайн на телеканалі UA: КУЛЬТУРА, на YouTube та інших діджитал-платформах. 1 півфінал відбудеться 10 травня, 2 півфінал – 12-го, а фінал – 14 травня.

  • Також почитайте, якою була перша репетиція Kalush Orchestra на "Євробаченні-2022". На офіційних фото та відео репетиції можна побачити нові костюми учасників та візуальне оформлення номера.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Актор Михайло Кукуюк чесно відповів, що робитиме у разі отримання ще однієї повістки

Михаил Кукуюк не смог присоединиться к военной службе из-за проблем со здоровьем - что будет делать актер, если получит еще одну повестку

Ми чекали на тебе все життя: 37-річна Іванна Онуфрійчук вперше стала мамою

Иванна Онуфрийчук родила сына в 37 лет - ведущая показала малыша и себя в роддоме - что известно о ее личной жизни

У Львові попрощалися з актором Богданом Козаком, який помер на 84-му році життя: фото

Богдан Козак умер 28 мая на 84-м году жизни - прощание с актером состоялось в его родном театре во Львове - фото