Лайм

Мені важливіша доля людей: лідер Kalush Orchestra про ризик бути дискваліфікованим за заклик допомогти Маріуполю

Олег Псюк знав про можливі санкції

Гурт Kalush Orchestra, якій переміг на "Євробаченні-2022", прокоментував сміливий вчинок у фіналі конкурсу. Після свого виступу фронтмен колективу зі сцени закликав врятувати Маріуполь та українських військових, заблокованих на території заводу "Азовсталь". За політичну заяву музикантів могли дискваліфікувати.

Під час прес-конференції у Львові, Олег Псюк підкреслив, що він знав про можливі санкції, але йому люди важливіші за перемогу. І якби він не закликав світ допомогти мирним жителям та захисникам Маріуполя, то не пробачив би собі.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Двісті мільйонів людей дивляться фінал "Євробачення", і я б картав себе, якби цього не зробив, більше, ніж якби зробив це і нас дискваліфікували. Мені важливіша доля українських людей, ніж статуетка. Я знав, що не прикольно, якщо нас дискваліфікують, але я знаю, Україна підтримала б нас", - сказав фронтмен Kalush Orchestra.

Нагадаємо, у гранд-фіналі "Євробачення-2022" Kalush Orchestra виконали свою конкурсну пісню "Стефанія", після чого Олег Псюк сказав: "Я прошу всіх вас: "Будь ласка, допоможіть Україні, допоможіть Маріуполю! Допоможіть "Азовсталі"! Зараз!

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Організатори вирішили, що ці слова мають не політичну, а гуманітарну мету – допомогти українським бійцям, які заблоковані російськими окупантами у зруйнованому Маріуполі. Завдяки цьому Україну не дискваліфікували, а Суспільне не виключили з Європейського Союзу Мовників.

Після слів Псюка у фіналі "Євробачення-2022" міжнародний інтерес до Маріуполя та "Азовсталі" різко збільшився: іноземці почали шукати в Google, що відбувається в окупованому та заблокованому українському місті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо