RU  UA

Дізнатися

Мені важливіша доля людей: лідер Kalush Orchestra про ризик бути дискваліфікованим за заклик допомогти Маріуполю

Олег Псюк знав про можливі санкції

Гурт Kalush Orchestra, якій переміг на "Євробаченні-2022", прокоментував сміливий вчинок у фіналі конкурсу. Після свого виступу фронтмен колективу зі сцени закликав врятувати Маріуполь та українських військових, заблокованих на території заводу "Азовсталь". За політичну заяву музикантів могли дискваліфікувати.

Під час прес-конференції у Львові, Олег Псюк підкреслив, що він знав про можливі санкції, але йому люди важливіші за перемогу. І якби він не закликав світ допомогти мирним жителям та захисникам Маріуполя, то не пробачив би собі.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Двісті мільйонів людей дивляться фінал "Євробачення", і я б картав себе, якби цього не зробив, більше, ніж якби зробив це і нас дискваліфікували. Мені важливіша доля українських людей, ніж статуетка. Я знав, що не прикольно, якщо нас дискваліфікують, але я знаю, Україна підтримала б нас", - сказав фронтмен Kalush Orchestra.

Нагадаємо, у гранд-фіналі "Євробачення-2022" Kalush Orchestra виконали свою конкурсну пісню "Стефанія", після чого Олег Псюк сказав: "Я прошу всіх вас: "Будь ласка, допоможіть Україні, допоможіть Маріуполю! Допоможіть "Азовсталі"! Зараз!

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Організатори вирішили, що ці слова мають не політичну, а гуманітарну мету – допомогти українським бійцям, які заблоковані російськими окупантами у зруйнованому Маріуполі. Завдяки цьому Україну не дискваліфікували, а Суспільне не виключили з Європейського Союзу Мовників.

Після слів Псюка у фіналі "Євробачення-2022" міжнародний інтерес до Маріуполя та "Азовсталі" різко збільшився: іноземці почали шукати в Google, що відбувається в окупованому та заблокованому українському місті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекеры обновили прогнозы относительно победителя Евровидения 2024 – alyona alyona и Jerry Heil на третьем месте, на первом Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекеры обновили свои ставки на победителя "Евровидения-2024" - перво место занимает Хорватия, Украина - четвертое

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представитель Финляндии Windows95man показал эпатажный номер в первом полуфинале "Евровидения-2024"