Лайм

У Луврі чоловік вимазав тортом "Мону Лізу" Леонардо да Вінчі: відео

Напад із тортом - далеко не перша спроба зіпсувати полотно

У Луврі чоловік забруднив знамениту картину "Мона Ліза", автором якої є Леонардо да Вінчі. Відвідувач у перуці під'їхав до полотна в інвалідному візку, після чого несподівано піднявся і спробував розбити куленепробивне скло – спроба виявилася провальною. Тоді він вимазав картину тортом і розкидав навколо пелюстки троянд.

Чоловіка відразу затримала охорона музею, тоді як інші відвідувачі продовжували фотографувати та знімати інцидент. Про це пише видання Marca.

Картина, яка була створена приблизно в 1503 році, не постраждала, тому що знаходиться під спеціальним захистом за куленепробивним склом. Співробітники служби безпеки очистили забруднене скло одразу після того, як вивели чоловіка з будівлі.

Напад із тортом на "Мону Лізу" - далеко не перша спроба зіпсувати полотно. Так, у 1950-х роках турист облив картину сірчаною кислотою, а болівійський студент ударив її каменем. Влітку 2009 року інший відвідувач жбурнув у полотно чашку чаю.

Портрет пані Лізи дель Джокондо, Леонардо да Вінчі Фото: Wikipedia

Сьогодні "Мона Ліза" знаходиться у власному залі Лувра не лише під спеціальним захистом за куленепробивним склом, але й оснащена складною сигналізацією та механізмом для підтримки мікроклімату для збереження полотна. Вартість цієї системи 7 мільйонів доларів. Картина на даний час визнана безцінною і не підлягає страховці.

  • У 2020 році щедрий любитель мистецтва заплатив 80 тис. євро, щоб ближче роздивитися "Мону Лізу". Невідомий цінитель живопису був присутній на щорічному огляді шедевра, коли його витягли з футляра.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації