Лайм

Під загрозою була її свобода: Анатолій Анатоліч розповів, чому Лобода не одразу виступила проти війни

Кум співачки висловився на її захист

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Світлана Лобода не одразу відкрито засудила дії загарбників. Співачка, яка тривалий час жила і працювала в РФ, протягом місяця уникала вказувати на агресора та обмежувалася розмитими закликами "зупинити війну".

У березні Лобода вперше озвучила свою позицію та розповіла про родичів, які перебували під Києвом. Також вона зробила кілька великих пожертвувань постраждалим українцям, допомагала біженцям та брала участь в інших благодійних проектах. Така активність переконала не всіх: багато українців досі не вірять у щирість співачки. В інтерв'ю для "Слава+" на захист Світлани Лободи висловився ведучий Анатолій Анатолій, який є її кумом.

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

"Ця позиція у неї була в перші дні. Але вона не могла її озвучити, під загрозою була її свобода в той момент, - сказав український шоумен. - Вона була в Росії і знала, що її не випустять. За слово війна вона отримала б реальний термін. Вона не громадянка Росії, але росіян це не зупинило б".

Йшлося не лише про Лободу, а й про людей, які з нею працювали, стверджує Анатоліч.

"Щойно вона змогла вивезти людей, з якими працювала, змогла сама залишити Росію, відразу з'явилася її реакція. Я пишаюся тим, що вона зробила на даний момент, - каже він. - Вона віддала 1,5 млн фонду Маші Єфросініної, тримає зв'язок з мером Ірпеня, допомагала машинами меру Борисполя. Нам усім хотілося б, щоб вона це сказала в Росії. Вийшла на Червону площу, сказала "Путін хуйло", пішла б до ЗСУ медиком. Але вона зробила те, що мала. У неї 14 млн підписників в Інстаграм, з них 11 млн - росіяни. Вона щодня розповідає про злочини Росії в Україні. Вона показувала всі відео, за які її банили, блокували Інстаграм. Вона продовжує робити це. І ці підписники бачать це. Якби всі українські зірки в Росії зробили, як Лобода, позиція "не так однозначно" тут би не працювала".

Фото: https://www.instagram.com/lobodaofficial/

Також ведучий нагадав, що інші популярні українки у Росії досі мовчать про війну. Серед них – Ані Лорак, Таїсія Повалій, Наташа Корольова, Лоліта, Йолка, Марув, Асті, Анна Сєдокова, Регіна Тодоренко, Аліна Астровська, Жанна Бадоєва.

"Так, Світлана Лобода була популярна в Росії, але давайте не відштовхувати тих, хто намагається бути максимально корисним Україні, - каже він. - У мене є підозра, що більшості популярних людей говорили: або ти підтримуєш спецоперацію, або закриваєш, як Сабуров, Воля, Ургант і так далі, хавальники і сидиш мовчки. Третій варіант не працює. Те, що вона там втратила все - це факт. Те, що вона там ніколи не виступить, поки ми не переможемо Росію - теж факт і показник".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення-2024" - головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України