Лайм

Як зберігати свіжу зелень, щоб вона не зав'яла: топ-10 порад на літо

Спробуйте повторити цей простий алгоритм дій

Влітку чимало господинь полюбляють балувати своїх близьких різними салатами та стравами з петрушкою, кропом, кінзою, руколою та базиліком. Однак часто стикаються з поширеною проблемою – навіть у холодильнику зелень у пакетах починає псуватися буквально на другу добу. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, як зберегти її свіжість.

Фото: pixabay.com

Як правильно зберігати зелень у холодильнику?

1. Спочатку необхідно заздалегідь придбати великий пластиковий контейнер із кришкою, яка щільно закривається, наприклад, на клямки.

2. Куплену зелень потрібно добре промити під струменем холодної проточної води, щоб змити з неї весь бруд: землю, пісок, пил та інше. Також необхідно її ретельно оглянути та прибрати зіпсовані та підгнилі гілочки. Зелень, що продавалася з корінням, можна обрізати.

3. Якщо зелень різних видів, бажано зв'язати її в окремі пучки за допомогою звичайної нитки.

4. Складаємо всі пучки з різною зеленню в контейнер так, щоб ще залишилося вільного місця в ємності.

5. Заливаємо зелень холодною водою – так, щоб усі пучки виявилися нижчими за рівень води.

6. Закриваємо контейнер кришкою і ставимо в холодильник на нижню полицю на кілька годин, можна навіть на всю ніч. За цей час гілочки та листочки відновлять водний баланс, стануть насиченого зеленого кольору та пружними.

7. Через зазначений проміжок часу зливаємо з контейнера воду, а із зелені акуратно струшуємо краплі води. Ємність повинна залишитися вологою, але вже без води.

8. Складаємо пучки із зеленню, накриваємо кришкою та прибираємо знову в холодильник. У такому вигляді зелень може зберігатися найближчі 7-10 днів.

9. Якщо у вас немає вдома пластикового контейнера, можна пучок промитої зелені поставити в невелику банку з водою як букет квітів. У такому вигляді її також бажано прибрати у холодильник.

10. Ще один спосіб для зберігання як зелені, так і зеленої цибулі. Промиваємо її у проточній воді, викладаємо на паперові рушники. Загортаємо в папір і збризкуємо водою з пульверизатора. Ідеально підійде крафтовий папір або щільний паперовий рушник - він не повинен розповзатися від вологи. Відправляємо у такому вигляді в холодильник на зберігання.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Незалежна у найпрекраснішому сенсі: Дженніфер Еністон привітала Кортні Кокс із 60-річчям

Американській акторці Кортні Кокс виповнилося 60 років. Її колега та подруга Дженніфер Еністон привітала з днем народження та розмістила спільні фото.

Любимо тебе: Кейт Міддлтон зворушливо привітала принца Вільяма з Днем батька

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон в День батька оприлюднила красивий кадр та привітала принца Вільяма зі святом. На фото принц обіймає своїх дітей.

Українські зірки в День батька показали затишні світлини з рідними людьми

В День батька українські знаменитості поділилися милими кадрами з рідними людьми. Зірки подякували татам, чоловікам за увагу, надійність та любов.