Лайм

Як довше зберігати швидкопсувні продукти - допоможуть прості лайфхаки

Ці прості правила має пам'ятати кожна господиня

У кожної господині - свої порядки на кухні. Однак є кілька негласних правил, чому одні продукти слід зберігати тільки в холодильнику, а інші - навпаки, не варто там тримати. theLime підібрав для вас прості поради-лайфхаки, як продовжити життя швидкопсувних продуктів.

Одна з найбільш дискусійних тем багатьох господинь - як зберігати хліб. Одні тримають його в холодильнику, а інші - в хлібниці при кімнатній температурі. Справа в тому, що в холодильнику досить вологе середовище, а хліб вбирає вологу, а також інші запахи, як губка. Тому якщо ви покладете його туди без пакета, в ньому можуть розвиватися гриби і мікроорганізми, що призведе до утворення цвілі. У той же час хліб, який герметично упакований у поліетиленовий пакет, може зберігатися в холодильнику тиждень і більше. У дерев'яній хлібниці цей продукт також можна зберігати - але не в жарку пору року.

Фото: pixabay.com

Також у багатьох виникають питання - де зберігати яйця. Деякі господині використовую для цього спеціальні відділення, розташовані на дверцятах холодильника, проте це не зовсім правильно. Справа в тому, що в цьому місці яйця будуть постійно стикатися з теплим потоком повітря, і є ймовірність, що вони зіпсуються від перепадів температур. Оптимальною температурою для зберігання цього продукту є 1-2°С. Магазинні яйця можна тримати в холодильнику близько 3-4 тижнів, а домашні - до 3 місяців. Допускається зберігання яєць і в приміщенні, проте в цьому випадком температура повітря не повинна перевищувати 20°С, а вологість - 70-85%. Також рекомендується кожне яйце загорнути в папір, пергамент для випічки або газету.

Фото: pixabay.com

Природно, ні у кого не виникає питання, як зберігати молоко, вершкове масло, сир. Однак бувають форс-мажорні обставини, коли, наприклад, продукт необхідно перевезти в жарку пору року або ж банально - відключили електрику і холодильник не працює. В цьому випадку можна спробувати такий спосіб - загорнути вершкове масло в просочену винним оцтом марлю. Або ж опустить його в банку з солоною водою, капнувши зверху трохи рослинної олії - таким чином створивши бар'єр для проникнення повітря. Щоб зберегти сир при кімнатній температурі, потрібно звернути його в пергаментний папір, просочений сольовим розчином. У такому вигляді його можна зберігати кілька днів і не переживати, що в ньому заведуться бактерії.

Фото: pixabay.com

Що стосується овочів - деякі з них слід тримати в холодильнику, щоб продовжити їх термін придатності. Це, наприклад, зелена квасоля, горошок, кабачки, баклажани, брокколі та цвітна капуста, гриби, кукурудза, огірки, солодкий перець. У той же час картоплю, цибулю, часник, моркву, буряк краще зберігати в прохолодному сухому місці, наприклад, підвалі або на балконі, накривши щільною тканиною.

Фото: pixabay.com

Ще одне питання, яке цікавить багатьох - як зберегти свіжість м'яса, якщо, наприклад, купили його, а готувати немає часу або можливості (наприклад, відключили електрику). Досвідчені господині радять відразу ж відокремити м'якоть від кісток, нарізати м'ясо на невеликі шматки, посолити і ретельно натерти лимоном, а після цього скласти в чисту каструлю і накрити кришкою. У такому вигляді м'ясо можна зберігати навіть без холодильника кілька годин, а перед приготуванням потрібно змити лимонну кислоту.

Фото: pixabay.com

Свіжу рибу ні в якому разі не можна зберігати в поліетиленовому пакеті. Найкраще її відразу випатрати і видалити зябра. Потім промити і витерти паперовими рушниками. У такому вигляді її можна зберігати в холодильнику при температурі від 0°C до 3°C. Щоб запобігти розмноженню в рибі різних мікроорганізмів, її можна посолити або збризнути лимонним соком. Ще один продукт, здатний зберегти рибу довше, - це рослинна олія, якою слід змастити її повністю.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників