У сезон полуниці люди поспішають насолодитися свіжими ягодами, заготовити їх на зиму у вигляді корисного пюре або смачного густого джему. Якщо ягоди трохи зіпсувалися, але ще не скиснули, можна використати їх для приготування літніх десертів. Раніше ми розповідали, як зробити полуничну панну-котту, а тепер ділимося рецептом тертого пирога з полунично-сирною начинкою.
Інгредієнти для тіста: 200 г вершкового масла, 100 г цукру, 2 яйця, 200 г борошна, 100 г кукурудзяного крохмалю, 1 щіпка солі.
Інгредієнти для начинки: 12-15 ягід полуниці, 150 г сиру, 50 г цукру, 1 яйце, цукрова пудра.
Приготування:
Вершкове масло розм'якшіть, розітріть у мисці з яйцями та цукром, добре перемішайте.
Додайте борошно, крохмаль і сіль, збийте віночком або міксером, щоб у тісті не було грудочок.
В окремій ємності сир з'єднайте з цукром та яйцем, розімніть виделкою до однорідності.
Тісто для тертого пирога на маслі розділіть на дві частини. Більша стане основою, меншу покладіть у пакет і приберіть у морозилку на 30 хвилин.
Форму для запікання застеліть пергаментом і розподіліть у ній тісто. Зверху рівномірно викладіть сирну начинку та полуницю, нарізану на шматочки.
Дістаньте тісто з морозилки і потріть його на великій тертці поверх начинки та полуниці.
Відправте тертий пиріг із полуницею в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Коли він буде готовий, дайте йому трохи охолонути і посипте цукровою пудрою.
- Читайте також, як приготувати освіжаючий полуничний лимонад у домашніх умовах.
- Раніше ми ділилися рецептом смачного та натурального желе із полуниці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.