Лайм

Іван Дорн розповів, де живе під час війни і що думає про "хороших росіян"

Співак поділився думками про Росію, де працював до 24 лютого

Іван Дорн опинився у списку артистів, яким на 50 років заборонили в'їзд до РФ через засудження війни в Україні. Український співак, який до 2022 року активно працював у Росії, прокоментував заборону, а також розповів про ставлення до колишніх друзів та колег із країни-окупанта.

В інтерв'ю російському YouTube-каналу "Говорящие головы" Дорн розповів, що зараз живе з сім'єю в Парижі.

Фото: YouTube

"Я став подорожувати, "прощупувати" міста, для того, щоб влаштувати своє тимчасове життя в якомусь більш відповідному місті. Париж - не зовсім моє місто. І справа не у ставленні французів до українців. Вони якраз дуже добре і тепло зустрічають. Саме місто дуже помпезне, а мені потрібне місто, яке мене концентруватиме на роботі, якихось планах на майбутнє", - поділився він.

Заборону на в'їзд до Росії Дорн прокоментував лаконічно.

"Мені на 50 років туди заборонили в'їзд. Я народився в Челябінську, у мене дуже багато родичів у Башкортостані, та й друзів було в Росії теж. Чому було? Багато хто поїхав, решта - не знаю, друзі вони мені, чи ні. Я з ними переговори не вів", - сказав він.

"Я вважаю, що адекватні росіяни є. На жаль, їх не більшість. Якщо взяти Noize MC, Монеточку, або ту сім'ю, яка виїхала з Росії та організувала в Будапешті школи для українських дітей. Таких громадян РФ, можливо, колишніх, є багато, вони допомагають. Я в жодному разі не виправдовую зараз Росію, тому що більшість перебуває під завісою пропаганди і не може пробити цей шар своїми зусиллями, - прокоментував Дорн своє ставлення до росіян. - Щоб бути "хорошим росіянином", потрібно як мінімум зупинити війну або робити в цей бік якісь рухи тіла. Хоча б бути незгодним".

У РФ Дорн продовжує спілкуватися тільки зі своєю стилісткою, з якою говорив кілька разів. "Вона підтримує Україну і намагається зрозуміти, як бути їй далі. Таких не більшість, вони не розуміють, як діяти. Виїжджати чи залишатися", - пояснив музикант настрої "незгодних" людей у РФ.

Також Дорн розповів, що у питаннях мови він не категоричний, але хоче в майбутньому писати більше пісень українською.

"Я розумію всіх, хто переходить на українську мову, і це чудово, тому що це прекрасна мова і вона повинна поширюватися якнайбільше. Я буду музику свою записувати більше українською мовою, ніж раніше. Все-таки робитиму розумові рухи убік української, - сказав він. - Виключати російськомовні пісні з творчості не буду. Я вважаю, що мова в цьому випадку не винна, незважаючи на те, що нею користується головний ворог України - Російська Федерація. Але це теж частина нашої історії, нашої культури. Час поставить усе на свої місця. Згодом, можливо, українська мова витіснить російську з країни".

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни в Україні Іван Дорн та його музичний лейбл Masterskaya припинив співпрацю з росіянами та закрив доступ до своїх музичних каталогів для Росії та Білорусі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита