Лайм

Цій нації подобається вбивати людей: актор "Дизель Шоу" Єгор Крутоголов висловився про росіян

Шоумен позбавився ілюзій про "братні народи"

"Дизель Шоу" – українське гумористичне телешоу, де знімалися актори з країн, які стали союзниками у війні проти України. Серед них – коміки з Росії Сергій Писаренко та Євген Нікішин, а також Дмитро Танкович, Євген Сморигін та Маруся Грицук родом із Білорусі.

Після 24 лютого їхня участь у "Дизель Шоу" опинилася під питанням. Художній керівник та актор програми Єгор Крутоголов розповів, як проявили себе колеги та як змінилося його особисте ставлення до росіян та білорусів.

Єгор Крутоголов Фото: https://www.instagram.com/dizelmano

"Складна ситуація для нашого інтернаціонального колективу. Як він збереться, у якому складі і коли – серйозні питання, на які у мене поки що немає відповідей, – розповів Крутоголов в інтерв'ю "Зірковому шляху". – Сергій Писаренко та Євген Нікішин ніколи не поділяли путінських ідей. У них не було цієї риторики, вони не вважали українців нацистами. Вони нормальні пацани, з якими ми дружимо років 15-20, і ніколи у них не було якихось імперських поглядів на Україну. Вони майже наші. Сергій сказав, що залишиться в Україні, і як був актором "Дизель Шоу", так і продовжить. Мені дуже приємно, але подивимося, чи ми готові до цього. Поки що не готові".

Євген Нікішин зараз перебуває в Росії разом зі своєю родиною, і керівник проекту вважає, що він там залишиться. "Думаю, що йому теж по-своєму складно", - зазначив він.

Сергій Писаренко та Євген Нікішин Фото: https://www.instagram.com/sergeypisarenko

При цьому Єгор Крутоголов більше не створює ілюзій щодо "хороших росіян" і не знімає з них відповідальності за війну в Україні.

"Чому Путін так довго при владі? Тому що він дає те, що хоче народ. І те, що він досі при владі і веде агресивну війну, означає, що цього теж хоче його народ. Я не бачив там багато людей на пікетах. Так, стрьомно це робити, але у нас війна, нам ще страшніше. Я бачу інтелігенцію, яка висловлюється проти війни, але загалом цій нації подобається вбивати інших людей. Тому більше ілюзій щодо російської нації в мене немає, - заявив актор. - Я сподівався на культуру, на ту кількість великих письменників, акторів, режисерів, яких я читав, дивився і поважав... Але вона не спрацювала... Вона не вберегла цю націю від нападу на своїх сусідів. Я тепер не вірю, що це народ-брат тому що брати так не роблять. Я тепер вірю, що це кровожерлива безвірна нація, яка хоче знищити нашу національну ідентичність, наш народ, нашу історію перекреслити і забрати собі. Тільки зараз ми розуміємо, яке це зло. Так, я вважаю, що суспільство російське винне в тому, що дозволило такій людині бути при владі і робити те, що їй заманеться. Попри те, що говорив світ, що говорили ми, їхні родичі стільки років. Вони не вірили нам і не вірять. Ну що ж, тоді нам нічого не залишається, як воювати з ними".

Дмитро Танкович та Євген Сморигін Фото: https://www.instagram.com/smorigin_evgeni/

Щодо білоруського народу Крутоголов не має такої радикальної позиції.

"У нас троє білорусів: Танкович, Сморигін та Маруся Грицук. Маруся в Білорусі, там залишається, і на даний момент не бачу можливості, як нам співпрацювати. А щодо Танковича та Сморигіна – вони вже українці. Вони вже 15 років в Україні, - каже творець "Дизель Шоу". - Щодо білоруського народу - думаю, що у них немає такої ретрансляції російської пропаганди, їм не так мозок зашорили. Невтручання на даний момент білоруської армії… я сподіваюся, так і залишиться. Так, через їхні кордони на нас пішли російські війська. Але білоруський народ до цього навряд чи має якесь відношення, це стосунки саме правителів".

Фото: https://www.instagram.com/dizelmano

Наразі двоє братів Єгора Крутоголова служать в армії: один воює під Миколаєвом, другий перебуває під Львовом. Сам він займається волонтерством – купує та ремонтує автомобілі для армії. Робити прогнози щодо того, як довго триватиме війна, актор не береться.

"У цієї війни немає мети. Вони керуються тим, що хохли ох*їли, їх треба приструнити. Це що, привід для війни? У Путіна це якась особиста заноза в серці чи в ж*пі. Видно, що це дуже особисто для нього. І весь цей цирк пропаганди для його народу зроблений. Вони клюють на це, ховають. Тому вони одне одного варті. Тому нехай всі йдуть за російським кораблем", - підсумував він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників