Лайм

У бежевому жакеті та блузці кольору хакі: Зеленська виступила онлайн на міжнародній конференції

"Розповіла, як нині живуть українки: як воюють, лікують, рятують, страждають, але борються"

Перша леді України Олена Зеленська виступила у режимі онлайн на міжнародній конференції WomenNOW. Захід, який вже вчетверте проходить у Мадриді, присвячений лідерству в непрості для світу часи, силі змін та необхідності того, щоб їх очолювали жінки.

Дружина президента з’явилася у жакеті бежевого кольору та в блузці кольору хакі з краваткою-бантом. Завершували діловий образ зібране в пучок волосся, легкий макіяж і акуратні сережки-гвоздики. Зроблені під час конференції кадри Зеленська опублікувала на своїй сторінці у Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

У пості перша леді подякувала Іспанії за те, що країна прийняла понад 100 тисяч українських тимчасових переселенців: "Понад сто тисяч українців прихистила Іспанія. Це як наш Сєвєродонецьк, який зараз в епіцентрі боїв з агресором. А ще Іспанія приймає на лікування українських воїнів і дітей з онкологією. Подякувала іспанцям онлайн на міжнародній конференції "Жінки сьогодні". Розповіла, як нині живуть українки: як воюють, лікують, рятують, страждають, але борються. Бо в їхній дім прийшло зло".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена також звернулася до представників Європейського Союзу із закликом надати Україні статус кандидата на членство.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"23-24 червня на засіданні Європейської ради буде розглянуто питання надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Це те, чого зараз чекають у кожному окопі та в кожному бомбосховищі. Щоб нас запросили у Європу вже не як біженців, а як однодумців і союзників. Людей, які б’ються зараз не лише за себе, а й за те, щоб агресор не прийшов у Європу. Хтось спитає: а що ми маємо для вступу в ЄС? Я скажу: у нас є головне – ми цінуємо людське життя", - зазначила вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

У конференції також взяли участь інші жінки-лідерки: третя віце-прем'єр-міністерка, міністерка з питань екології та демографічних викликів уряду Іспанії Тереза Рібера, економістка та професорка Університетського коледжу Лондона Маріана Мацукато, директорка відділення розвитку бізнесу банку Santander Крістіна Альварес, учасниця паралімпійських ігор Сара Андрес (Іспанія), колишня віце-президентка Національної асамблеї Афганістану Фавзлі Коофі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Більше не у трійці лідерів: Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024"

Станом на 7 травня представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil знаходяться на 4 місці у таблиці прогнозів букмекерів

У США пройшов бал Інституту костюма Met Gala 2024: найкращі образи зірок

В якому вбранні зірки з'явилися на килимовій доріжці Інституту костюма Met Gala 2024