Лайм

Декілька тисяч євро: переможець "МастерШеф" продасть елітний трюфель, який відкопали в окопі бійці ЗСУ

Таким чином він вирішив допомогти українським військовим зібрати кошти на екіпірування

Переможець 9-го сезону кулінарного проекту "МастерШеф" Сергій Денисов виставить на аукціон український білий трюфель. Елітний делікатес знайшли бійці ЗСУ, коли рили окоп. За рідкісний земляний гриб можна отримати кілька тисяч євро - всі кошти підуть на допомогу нашим захисникам.

"Декілька днів тому мої знайомі військові хлопці у Львівській області копали окоп і наткнулися на трюфелі. Спочатку вони не знали, що це, поки один із них, а він – кухар, не подивився і не сказав, що це трюфель. Вони прислали їх мені, я все роздивився, обнюхав, скуштував - і це дійсно елітний білий український трюфель", - поділився Сергій із виданням "КП" в "Україні".

Фото: Особистий архів Сергія Денісова

Денисов розповів, що спробує виставити лот від українських військових на аукціоні у Європі, а якщо не вдасться – в Україні. Він зазначив, що оскільки трюфель має історію, то за нього можна виручити пристойну суму.

"Зараз мої знайомі шукають експерта в Європі, який зможе зробити оцінку. Загалом за такий трюфель можна отримати кілька тисяч євро. Але тут ще й історія є - цей трюфель знайшли військові, і вони, так би мовити, хочуть його продати або обміняти на екіпірування. Тому можна виручити і більше. Але за умови, що зможемо виставити його на аукціон", - сказав кулінар.

Фото: Особистий архів Сергія Денісова

"Якщо з аукціоном не вдасться - будемо тут якось поштучно його розпродувати. Або робити креми з білими карпатськими грибами, сиром і білим трюфелем, або частково розпродувати маленькою вагою (вага знайденого трюфеля - близько кілограма)", - додав Сергій.

Трюфель – рідкісний земляний гриб, який має сильний аромат та служить натуральним підсилювачем смаку. Його використовують у своїх стравах усі респектабельні ресторани світу. На ринку 1 кг чорного трюфеля коштує від 300 до 1500 євро. А ціна на білий у 10 разів вища.

В основному білий трюфель можна знайти у Франції, Італії, Угорщині, Швеції та деяких регіонах США. Він росте в лісах на глибині 30 см. Знаходять його за допомогою спеціально навченої тварини – свині чи собаки.

В Україні також росте цей дивний гриб: переважно у Карпатах, Львівській області, Київщині та Вінниччині. Справа в тому, що в нашій країні трюфелі занесені до Червоної книги. Але продаж – легальний.

Фото: Особистий архів Сергія Денісова

Сергій Денисов народився у Батумі, але завжди казав, що його дім в Україні. З першого дня вторгнення Росії кулінар волонтерив у Києві: готував обіди для Нацгвардії, ЗСУ та інших людей, які потребують допомоги. Також переможець "МастерШеф-9" зі своєю командою пакували набори з їжею та товарами першої необхідності.

"А зараз, коли ситуація в Києві більш менш стабільна, до нас приєдналися багато людей, тому я вже виходжу на міжнародний рівень", - розповів Сергій.

Тепер кулінар проводитиме благодійні івенти за кордоном та збиратиме кошти на допомогу Україні в Європі. Як це робить багато його колег з "МастерШеф" - Євген Клопотенко, Володимир Ярославський, Ектор Хіменес-Браво та Оля Мартиновська.

Фото: instagram.com/denisov.serhii

  • Тим часом канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до України і як це почуття посилила війна. Чоловік бореться за волю разом із українським народом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil