Лайм

Як привести руки до ладу після чищення молодої картоплі: 9 способів відмити темні плями

Ці лайфхаки повинна знати кожна господиня

Влітку багато хто з нас любить готувати різноманітні страви з молодої картоплі. Однак недосвідчені господині часто стикаються з поширеною проблемою - вони забувають надягати рукавички перед чищенням цього овочу, і шкіра рук швидко покривається темними плямами. theLime ділиться з вами перевіреними способами, як відмити такі забруднення в домашніх умовах.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких засобів можна позбутися від темних плям на шкірі рук?

1. Мило

Найпростіший спосіб – миємо руки з рідким чи твердим милом. Якщо забруднення вже встигло сильно увібратися у шкіру, можна зробити суміш на основі мила. Беремо дитяче або господарське мило, тремо на терці приблизно 50 г, додаємо до нього 500 мл води і 2 таблетки гідропериту - він має абсорбуючий ефект і прискорює процес очищення. Повинна вийти пишна піна. Ретельно перемішуємо та наносимо суміш на шкіру рук – приблизно на 20-30 хвилин. Потім змиваємо і наносимо зволожуючий крем або лосьйон.

2. Сода

Ще один простий спосіб – помити руки із харчовою содою. Змочуємо руки у проточній воді, а на забруднені місця висипаємо трохи порошку. Потім інтенсивно тремо і промиваємо руки.

3. Яблучна шкірка

Очищаємо одне яблуко та шкіркою протираємо забруднені ділянки на руках. Також цей спосіб допоможе позбутися від плям після ягід, фруктів і трави.

4. Картопляна маска

Для приготування такої маски необхідно взяти зрілу картоплю, відварити її в підсоленій воді та перетерти у пюре з невеликою кількістю молока. Змащуємо ним руки, надягаємо рукавички і залишаємо у такому вигляді на 40 хвилин. Якщо плями не вдалося прибрати, повторюємо цю процедуру ще один-два рази.

5. Помідор

На шкіру рук наносимо на 10 хвилин сік помідора. Після цього миємо руки під проточною водою, витираємо та зволожуємо кремом.

6. Лимон або лимонна кислота

Сильну відбілюючу дію також мають сік лимона та лимонна кислота. Для того, щоб позбутися від темних плям, вичавлюємо сік цитрусового або натираємо ним руки, чекаємо декілька хвилин. Замість нього можна використати розчин на основі порошку лимонної кислоти. Однак із ним слід бути обережним, щоб не пошкодити шкіру. Змиваємо та наносимо зволожуючий крем.

7. Відбілювач

Розчиняємо трохи кисневого відбілювача (білизни) в теплій воді. Потім опускаємо руки в розчин на 5-7 хвилин, а після – ретельно миємо. Якщо на руках є рани, такий спосіб не підійде.

8. Нашатирний спирт

Ще один варіант – спробувати позбутися від плям за допомогою нашатирю. Наносимо на забруднені місця на руках нашатирний спирт, потім промиваємо під проточною водою. Такий спосіб допоможе ще й продезінфікувати руки.

9. Гліцерин, гідрофільна олія або вазелін

Ще один варіант - змастити руки будь-яким засобом на олійній основі (гліцерином, вазеліном, гідрофільною олією), щоб він "підняв" забруднення на поверхню шкіри. Потім ретельно промиваємо руки під проточною водою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші