Лайм

Як прибрати запах часнику з рук: 6 засобів, які працюють безвідмовно

Прості народні засоби допоможуть із цим впоратися

Чимало господинь під час приготування страв часто припускаються поширеної помилки – вони забувають одягати рукавички, через що їхні руки потім виглядають не дуже привабливо. І якщо ви вже знаєте, як привести їх до ладу після чищення молодої картоплі, радимо також звернути увагу на те, як прибрати запах часнику зі шкіри. theLime ділиться перевіреними лайфхаками.

Фото: pixabay.com

Сіль

Найпростіший і недорогий спосіб – очистити руки за допомогою звичайної солі. Спершу добре промиваємо руки під проточною водою, потім натираємо їх сіллю, намилюємо милом і знову змиваємо під теплою водою. Цей метод не підійде, якщо на шкірі є відкриті рани чи тріщини.

Сода

Ще один доступний засіб, який є практично у кожному будинку, – це харчова сода. Можна використовувати її самостійно або разом із рідким милом. Мильний розчин у поєднанні з содою за найкоротші терміни усуне запах часнику.

Мелена кава

Ще один варіант – мелена кава. Насипаємо на долоню одну ложку, тремо руки, щоб розтерти каву по внутрішній та тильній стороні кистей, а також між пальцями. Споліскуємо руки під краном, щоб змити мелену каву.

Лимон

Усунути неприємний запах часнику допоможе і звичайний лимон - кислота, що міститься в цитрусових, відмінно нейтралізує пахучі речовини часнику. Беремо половинку лимона і протираємо забруднені руки його м'якоттю або вичавлюємо з нього сік, розбавляємо водою і тримаємо руки в цьому розчині декілька хвилин.

Предмет із нержавіючої сталі

Ще одне рішення – протерти руки будь-яким предметом із нержавіючої сталі. Справа в тому, що хром, що міститься в ній, нейтралізує запах часнику на руках. Тримаємо руки під струменем холодної води з крана і тремо предметом із нержавіючої сталі, наприклад, ложкою, протягом 1-2 хвилин.

Парфуми

Якщо під рукою немає перерахованих вище засобів, можна замаскувати запах часнику приємнішим. Для цього знадобиться флакон із улюбленим ароматом. Тут все просто – розбризкуємо парфуми або одеколон на долоні чи зап'ястя.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також