RU  UA

Дізнатися

Як зберегти болгарський перець свіжим якомога довше: найкращі способи та лайфхаки

Скористайтеся перевіреними порадами

Багато господинь дивуються, чому навіть найневибагливіші овочі втрачають свої насичені аромати і покриваються пліснявою. І якщо ви вже знаєте, як і де зберігати часник, і що робити, щоб огірки довше залишалися свіжими, радимо взяти на замітку прості лайфхаки, де можна організувати оптимальне місце для зберігання болгарського перцю. theLime вирішив докладно розповісти, як продовжити йому "життя".

Як зберігати болгарський перець на балконі?

Перший спосіб

Якщо ви живете у квартирі, облаштувати місце для зберігання болгарського перцю найкраще на утепленому балконі. Для цього знадобиться будь-яка тара, наприклад, кошик, дерев'яний ящик або картонна коробка. Перед тим, як відправити овочі для зберігання, кожен перець щільно обгортаємо папером. У такому вигляді перець може лежати на балконі до 4-х місяців.

Другий спосіб

Справа в тому, що перець має два етапи стиглості – технічний та ботанічний. Технічна стиглість – це коли плоди ще не досягли повного дозрівання, вони зеленого кольору, але вже великого розміру. Їх можна зірвати з кущів зеленими, і при правильному зберіганні вони збережуться до середини зими. Ботанічна стиглість перцю настає тоді, коли плоди набули характерного для сорту яскравого забарвлення: жовтого, помаранчевого, червоного.

Наступний варіант зберігання підійде для недозрілого болгарського перцю. Кожен плід загортаємо в поліетиленовий пакет з невеликими отворами. Це необхідно для того, щоб було видно етап дозрівання перцю, а також здійснювався повітряобмін.

Третій спосіб

Також болгарський перець можна зберігати у ящиках, пересипавши його річковим піском.

Беремо чистий, добре просушений ящик – дерев'яний чи поліетиленовий – на дно стелимо газету чи цупкий папір. Якщо прожарити пісок (знезаразити його, підігрівши на сковороді або в духовці), то термін зберігання буде ще більшим.

Фото: pixabay.com

Як зберігати болгарський перець у льоху?

Якщо ви живете у приватному будинку або у вас є дача, оптимальним місцем для зберігання болгарського перцю стане льох або підвал.

Головні умови для зберігання у льоху – температура від 0 до 20°С та вологість – 80-90%.

Болгарський перець після збору потрібно ретельно промити під проточною водою та висушити на паперових рушниках. Можна не мити, а просто протерти вологим рушником.

Потім беремо дерев'яні ящики, дно вистилаємо чистими газетами або папером і складаємо підготовлений перець.

Фото: pixabay.com

Що робити, якщо немає ні льоху, ні балкона?

Якщо у вас залишилися перці ботанічної стиглості, і немає ні балкона, ні льоху, зберегти їх можна в морозилці.

Відбираємо кращі великі плоди, виймаємо серцевину з насінням. На плиті підігріваємо воду і відправляємо кожен перець у киплячу воду на 30 секунд, але не більше. Потім виймаємо і чекаємо, поки він охолоне. Обережно складаємо плоди один одного, як пірамідку.

Викладаємо заготовку в поліетиленові пакети і прибираємо в морозилку для зберігання. Після повільного розморожування така заготовка підходить для будь-якої страви, від свіжого перцю її майже не відрізнити.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ирина Билык рассказала о своей личной жизни. Сердце певицы занято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Александр Усик поборол Тайсона Фьюри. Украинские звезды эмоционально отреагировали на историческую победу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого