Лайм

Дмитро Шуров пояснив, чому проведення "Євробачення-2023" в Україні було б несправедливим

Музичний продюсер Нацвідбору висловив виважену думку

Дмитро Шуров (Pianoбой) – музичний продюсер Національного відбору на "Євробачення-2023". Саме він обере лонглист із 30-40 артистів, які змагатимуться за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі наступного року. При цьому Шуров не обурюється, що Європейська мовна спілка відмовилася проводити "Євробачення" в Україні. В інтерв'ю "Суспільному" музикант пояснив, чому вважає таке рішення справедливим.

Фото: suspilne.media

"Я був би щасливий, якби "Євробачення" пройшло у Харкові чи Миколаєві, але якщо ми не можемо його там провести… Наша країна – це одне ціле. Маючи міста, в яких обстріли відбуваються щодня, ми не можемо при цьому вибрати якесь інше місто, побудувати там ілюзорно безпечний регіон, - я думаю, що це неможливо. Думаю, це буде несправедливо", - сказав Шуров.

Нагадаємо, що міністр культури Олександр Ткаченко збирався оскаржити рішення перенести конкурс до Великобританії та запевняв, що Україна може гарантувати безпеку проведення "Євробачення-2023".

"Вважаю, що ми зможемо проводити в Україні "Євробачення" чи будь-які інші конкурси, коли в країні не буде війни, люди житимуть у безпеці та розумітимуть, що у них є адекватне майбутнє. А поки що - Великобританія наш партнер, і всі це розуміють. З Джонсонюком чи без нього вони є нашими друзями. Тому я думаю, що Великобританія дуже круто підтримає українського учасника, яким би він не був", - вважає продюсер Нацвідбору.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України