Лайм

Як швидко почистити одяг від катишок: 5 лайфхаків, які повернуть речам охайний вигляд

Візьміть собі на замітку

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з такою неприємністю – улюблена річ покрилася катишками після прання, і через це суттєво зіпсувався її зовнішній вигляд. Однак, якщо вчасно помітити проблему, річ можна врятувати навіть у домашніх умовах. theLime вирішив поділитися лайфхаками, як це зробити за допомогою підручних засобів.

Катишки або, як їх ще називають, ковтунці це маленькі грудочки сплутаних волокон, які формуються на поверхні матеріалу. Основна причина утворення катишків – це тертя. Ремінці та рюкзаки можуть пошкодити одяг у районі плеча, а на в'язаному одязі їх залишають застібки-липучки. Також катишки можуть з'являтися під час прання, коли одяг стикається один з одним.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких підручних засобів можна прибрати ковтунці?

Лезо або одноразова бритва

Це ідеальний варіант для трикотажу, а також тканин із гладенькою фактурою без малюнка. Зрізати катишки необхідно, попередньо розтягнувши матеріал, рухами знизу-вгору.

Зубна щітка

Цей метод підійде, щоб усунути катишки з делікатних видів тканини, які не можна обробляти лезом або ножицями. М'якою зубною щіткою проходимося по поверхні матеріалу, спрямовуючи її вздовж волокон. Після цього замочуємо річ у теплій воді, додавши трохи оцту.

Скотч або ролик із липкою стрічкою

Вибираємо дуже липку стрічку та обробляємо нею тканину за принципом дії воскових смужок для епіляції. Спочатку потрібно добре притиснути липку сторону до матеріалу, потім різко відірвати від поверхні. Більшість катишків при цьому залишиться на стрічці.

Наждачний папір

За допомогою наждачного паперу теж можна видалити заплутані вузлики, але при цьому існує більший ризик пошкодити тканину. Щоб не зіпсувати виріб, спочатку поекспериментуємо на непомітній ділянці тканини. Для цього беремо наждачний папір і акуратно проводимо по ділянці рухами знизу-вгору.

Ножиці

Ще один популярний, але найбільш трудомісткий та тривалий спосіб прибрати катишки – це обрізати їх за допомогою манікюрних ножиць. Це потрібно робити дуже акуратно, щоб не зачепити ворс і не пошкодити тканину.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування