RU  UA

Дізнатися

Поряд з Байденом: з’явилося фото Олени Зеленської на похороні королеви Єлизавети ІІ

Перша леді представила Україну на історичних дипломатичних зборах у Вестмінстерському абатстві

Олена Зеленська опинилася в числі 2000 високопоставлених гостей, яких запросили на державний похорон королеви Єлизавети ІІ. 19 вересня першу Леді України сфотографували у Вестмінстерському абатстві під час панахиди.

Зеленська в чорному костюмі та капелюшку-таблетці сиділа через прохід від президента США Джо Байдена та Джилл Байден. Поряд із нею на фото можна помітити прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, що похорон королеви Єлизавети II у Лондоні став одним із найбільших дипломатичних зборів за останні десятиліття. Вестмінстерське абатство вміщує близько 2000 осіб, 500 з яких – голови держав та їхні представники.

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден та його дружина Джилл очолили список дипломатичних гостей. У старовинній церкві помітили Еммануеля Макрона, Реджепа Ердогана, Урсулу фон дер Ляйєн, Шарля Мішеля та інших.

Фото: Getty Images

Через натягнуті відносини Великобританія вирішила запросити послів, а не лідерів держав, з кількох країн, включаючи Іран, Нікарагуа та Північну Корею. Росія та Білорусь входять до невеликої групи країн, виключених із заходу після вторгнення в Україну. Інші країни, які не були запрошені, - М'янма, Сирія, Венесуела та керований талібами Афганістан.

Перед похороном королеви Єлизавети II Букінгемський палац показав її останній офіційний портрет.

Читайте також

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини «Батьківщини-Матері»

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

В 80-ю годовщину депортации крымских татар Джамала вспомнила щемящую историю своей семьи. Женщина не могла сдержать слезы