RU  UA

Дізнатися

Як прибрати потертості та "залисини" на замшевому взутті: прості лайфхаки

Візьміть собі на замітку

Майже кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що взуття після нетривалого носіння з тих чи інших причин покривається плямами та розводами. І якщо ви вже знаєте, як почистити осінні черевики з нубуку від бруду та плям, радимо також взяти на замітку кілька порад, як прибрати потертості та "залисини" на взутті із замші. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Щоб позбутися від потертостей в домашніх умовах, змішуємо воду з нашатирним спиртом у пропорції 1:1. Отриманим розчином обробляємо всю поверхню замшевого взуття. Після такої процедури залишаємо улюблену пару на всю ніч (8-10 годин) у сухому місці.

Ще один спосіб, щоб відновити прим'яті ворсинки, – потримати декілька хвилин взуття над парою. Потім потрібно розчесати його спеціальною щіткою з м'якими щетинками.

Також від "залисин" можна позбутися ще одним народним методом. Для цього змішуємо 3 ст. л. молока та 1 ч. л. харчової соди. На бавовняну серветку наносимо трохи отриманої суміші та обробляємо райони "залисин", потім залишаємо взуття на 5 хвилин. Прибираємо залишки щіткою, а якщо потертості залишилися повторюємо процедуру ще раз, залишивши суміш на взутті на півгодини.

Якщо на замші з'явилися плями, їх можна прибрати за допомогою оцтової кислоти. Беремо м'яку щітку, змочуємо її у звичайному столовому оцті та проходимося по забрудненим ділянкам.

З жирними плямами допоможе впоратися бензин. Просто протираємо забруднене місце невеликим шматочком тканини, змоченим у цій речовині.

Чимало господинь для видалення жирних плям і розводів на замші використовують засіб для миття посуду. Наносимо його на пляму, залишаємо на 15 хвилин, потім витираємо бавовняною серветкою, змоченою у воді.

Ще один спосіб – за допомогою тальку. Наносимо його на забруднення, залишаємо на 15 хвилин, потім залишки струшуємо. Після цього взуття необхідно протерти щіткою, призначеною спеціально для замші.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Певица Лавика создала свою группу, занимается психотерапией и волонтерской деятельностью – что известно о жизни артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 апреля свой 4-й день рождения отмечает младшая дочь Натальи Могилевской, которую певица со старшей сестрой удочерила во время войны

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букингемский дворец сообщил, что британский король Чарльз III, который лечится от рака, возвращается к своим королевским обязанностям