RU  UA

Дізнатися

Велика честь для нашої родини: Святослав Вакарчук у Львові відкрив вулицю імені свого батька

Іван Вакарчук пішов з життя у 2020 році

7 жовтня у Львові відкрили вулицю імені покійного Івана Вакарчука. Раніше вона носила ім'я Кіндрата Рилєєва - російського поета-декабриста. Урочистий захід відвідав Святослав Вакарчук - музикант та син відомого вченого. Своїми емоціями від цієї події, а також фотографіями лідер гурту "Океан Ельзи" поділився в Instagram.

"Це велика честь для нашої родини! Ця затишна вулиця, що прямує до парку імені Івана Франка у напрямку університету, є чудовою ілюстрацією характеру і вдачі мого батька: бути чесним, відвертим, до кінця відданим своїй справі життя і, водночас, тихим і скромним", - поділився український музикант.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"На відкритті сьогодні було багато студентів. Тату, як завжди в твоєму житті...", – звернувся до покійного батька Святослав.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Вакарчук також розповів, що ввечері 7 жовтня у своєму рідному місті він дав благодійний концерт. Кошти, отримані від продажу квитків, будуть спрямовані на допомогу ЗСУ.

"Ми допомогаємо зібрати на потреби нашої львівської 80-ї бригади, яка зараз, Тату, боронить і звільняє Україну від російського агресора на Сході та Півдні. Аби після Перемоги постала та, омріяна тобою країна. І сьогодні я впевнений, як ніколи, так буде!", - наголосив музикант.

Іван Вакарчук помер 4 квітня 2020 року у віці 73 роки. Він був доктором фізико-математичних наук, заслуженим діячем науки та техніки України, міністром освіти та науки України у 2007-2010 роках, а також багаторічним ректором Львівського національного університету імені Івана Франка.

Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

  • У 2021 році Святослав Вакарчук присвятив своєму померлому батькові авторський проект "Оранжерея". Презентація відбулася у день народження Івана Вакарчука.
  • Того ж року лідер "Океану Ельзи" вперше став батьком. У музиканта народився син, якого він назвав на честь батька - Іваном.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Кто такая Розали Номбре,которая стала прототипом цифрового представительства МИД Украины Виктории ИИ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Российская блогерша и бывшая ведущая "Орла и Решки" Настя Ивлеева съездила в оккупированный Мариуполь - циничный поступок экс-коллеги прокомментировал Андрей Бедняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Когда начинается "Евровидение-2024" и в каком полуфинале выступят представительницы Украины alyona alyona и Jerry Heil