Лайм

Зрозуміти приліт неможливо: Єгор Гордєєв став свідком атаки дронів-камікадзе у Києві

Багатоповерхівка ведучого стоїть впритул до зруйнованого будинку на Жилянській

17 жовтня Росія запустила десятки дронів-камікадзе по Києву, і п'ять із них досягли цілей. Внаслідок удару був зруйнований житловий будинок по вулиці Жилянській у Шевченківському районі. Впритул до нього стоїть ще одна багатоповерхівка, в якій мешкає український ведучий Єгор Гордєєв. У коментарі ТСН він розповів про побачене.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Yegor Gordeev (@yegorgordeev)

"Ми вдруге в цьому кварталі переживаємо атаки, і всі вже розуміють, що робити. Ми всі як один спускаємося в паркінг, і вам радимо, - каже ведучий. - Зрозуміти приліт дрона неможливо. Ми знаємо їхню роботу, бачили її на власні очі і чули своїми вухами. Це справжні драндулети, які летять. Я їх іноді бачу з балкона.Траєкторію їх зрозуміти неможливо. Коли їх збивають, вони змінюють траєкторію і вибухають при контакті з твердою поверхнею. Це може бути будинок, асфальт, що завгодно. Навіть збиття дрону небезпечне - це великий вибух. З початком сирени ховайтеся в укриття, принаймні з сусідами познайомитеся ближче. У майбутньому, після перемоги, це знадобиться точно".

Як розпізнати іранський "шахід" і що потрібно робити при "зустрічі" з ним: інструкція.

Єгор Гордєєв Фото: instagram.com/yegorgordeev/

Гордєєв розповів, що внаслідок вибуху постраждав і його будинок: у будівлі з'явилася тріщина, а вікна квартир розбиті.

"У будинку повибивало шибки. У мене на балконі шибки практично всіх квартир, які вище від мене. Там прибирати і прибирати. Хвиля вибухова була така велика, що мій будинок, який впритул стоїть до того, що зараз майже повністю зруйнований, отримав тріщину. Я не архітектор, але будинок суттєво пошкоджений", - говорить він.

Незважаючи на потрясіння та сильне задимлення, багато мешканців будинку Гордєєва залишаються у своїх квартирах. Навіть уночі під час повітряної тривоги вони мають намір спускатися в укриття на підземний паркінг.

"У більшості такі пошкодження квартир, що з ними можна жити. Неприємно, продуває, ми не знаємо, що буде з будинком, але це не головне. Тероризм - це про залякування. Якщо не злякаєшся, то так переможеш. Ми в будинку все в цьому віримо", - каже ведучий.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації