RU  UA

Дізнатися

Навіщо класти ножі у солону воду: корисний лайфхак, який знають не всі

Запам'ятайте цю хитрість

Кожна господиня в арсеналі має не лише декілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах. І якщо ви вже знаєте, як зробити гострішою стару тертку, візьміть собі на замітку лайфхак з сіллю. theLime вирішив докладно розповісти, навіщо класти ножі у солону воду і що це дає.

Зазначимо, що і кухонні ножі, і ножі різного призначення, і секатори для роботи на дачній ділянці найчастіше виготовляють із сталі далеко не кращої якості, яка дуже швидко починає затуплюватися і погано різати.

Частково вирішити цю проблему допоможе звичайна кухонна сіль. Підігріваємо воду до температури 35-40°С. Переливаємо теплу воду в склянку і додаємо до неї одну ложку солі. Потім ретельно перемішуємо, щоб розчинились усі кристали. Сольовий розчин готовий.

Переливаємо його в глибокий посуд і викладаємо в нього ніж. Залишаємо його в солоній воді приблизно на 25-30 хвилин. Після того, як ніж полежить у сольовому розчині, він стане міцнішим. Отже, заточувати його доведеться значно рідше.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются