RU  UA

Дізнатися

Як почистити брудні рукава пуховика, щоб не прати його повністю

На допомогу прийдуть народні засоби

Побутові справи займають величезну кількість часу, тому досвідчені господині намагаються використати різні лайфхаки та маленькі хитрощі, щоб полегшити собі життя. І якщо ви вже знаєте, як швидко почистити брудний комір куртки або ж видалити плями від зеленки з одягу, візьміть собі на замітку прості поради, як відмити бруд із засмальцьованих рукавів пуховика, щоб не прати його повністю. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Нашатирний спирт

Із засмальцьованими плямами на рукавах добре впорається нашатирний спирт. Для цього потрібно підготувати простий розчин: 1 ст. л. нашатиря змішуємо з 1 ст. л. перекису водню. Беремо ганчірку або губку, змочуємо її в отриманому розчині та протираємо забруднені ділянки. Залишаємо на декілька хвилин, потім змиваємо водою.

Засіб для миття посуду

Також із брудом на рукавах добре впорається рідкий засіб для миття посуду. 1 ст. л. засобу розводимо у 500 мл води. Змочуємо в розчині губку і проходимо по поверхні забруднень. Залишаємо на 10-15 хвилин, потім споліскуємо водою або протираємо вологою чистою ганчіркою.

Читайте також: У чому замочити брудні речі, щоб швидко випрати їх вручну.

Господарське мило

Якщо на рукавах є інші забруднення, беремо губку чи зубну щітку та намилюємо її господарським милом. Після цього проходимо по поверхні з плямами, ретельно втираючи мило. Потім промиваємо вологою чистою ганчіркою – це потрібно для того, щоб не залишилося розводів. Залишаємо куртку або пуховик, щоб він висох.

Сіль та крохмаль

А в тому випадку, якщо плями старі й вже досить сильно в'їлися в тканину, слід спробувати відіпрати їх за допомогою звичайної солі та крохмалю. Для цього беремо ці два інгредієнти у рівній кількості. Додаємо трохи води та розмішуємо до стану "кашки". Цю суміш втираємо у плями на пуховику. Залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин, потім споліскуємо водою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Співак ALEKSEEV відреагував на чутки про роман з відомою блогеркою

Исполнитель Alekseev ответил на сплетни о его личной жизни. Однако артист не говорил о деталях

Не хочемо мовчати: блогерка Юлія Верба повідомила про свою вагітність

Блогер Юлия Верба удивила новостью о своей беременности. Женщина показала кадры, где хорошо виден кругленький животик

Ріанну назвали найкращою сольною співачкою: що відомо

Исполнительница Рианна добилась очередного успеха в своей карьере. В этот раз артистку назвали лучшей сольной певицей