Лайм

Як зберегти їжу без холодильника: 7 корисних порад

Запам’ятайте ці прості лайфхаки

Через масовані ракетні обстріли росії критичної інфраструктури України багато хто зіткнувся з аварійними і плановими відключеннями електроенергії. У багатьох містах електрики немає по півдня, а то й цілодобово. У зв'язку з цим чимало господинь задумалися про те, як зберігати їжу без холодильника. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, що робити, щоб зберегти продукти хоча б на кілька днів.

Фото: pixabay.com

Як зберегти їжу без холодильника?

1. Вершкове масло

Вершкове масло без холодильника довго не протримається. Є кілька способів, як його врятувати:

    - покласти масло в емальований або скляний посуд і залити холодною водою. Воду необхідно змінювати двічі на день;

    - порізати вершкове масло на шматочки, обгорнути пергаментним папером, покласти в каструлю і залити сольовим розчином (1 ложка солі на 1 л води). Зверху покласти щось важке. При цьому воду потрібно змінювати щодня;

    - покласти вершкове масло в ємність і залити солоною водою так воно не пожовкне. Воду необхідно змінювати щодня.

2. Молочні продукти

Молоко потрібно закип'ятити, додавши в нього дрібку соди, вилити в банку, накрити її чистим рушником або тканиною і поставити у відро з водою і, бажано, льодом. Зберігати це потрібно в прохолодному місці та періодично змінювати воду на більш прохолодну.

Сир довго не витримає без холодильника – його потрібно загорнути у мокру тканину та покласти у холодне місце. Термін придатності такого сиру – 1 день.

3. Ковбаса

Щоб зберігати без холодильника ковбасу, теж знадобиться сіль. Потрібно взяти рушник, намочити його солоною водою, укутати ковбасу та покласти у прохолодному місці.

4. М'ясо та риба

М'ясо необхідно законсервувати: зварити до готовності, додати спеції, сіль та багато жиру. Потім все це слід закатати в стерильні банки і ретельно простерилізувати.

Рибу потрібно почистити, а голову зрізати, тому що вона найшвидше псуватися.

Потім змочуємо в солоному розчині будь-яку чисту тканину або рушник і обгортаємо рибу. Виносимо її у холодне місце.

Читайте також: Скільки зберігається домашня тушонка та як продовжити термін її придатності.

5. Овочі та фрукти

Огірки, помідори, яблука, капусту, зелень та інші фрукти та овочі можна зберігати без холодильника. Для цього необхідно підготувати темне та прохолодне місце, щоб на них не падали яскраві сонячні промені. А моркву та буряк краще покласти на зберігання в ящики з піском.

6. Яйця

Курячі яйця можуть зберігатися за кімнатної температури приблизно 1 тиждень. Але є спосіб продовжити цей термін. Для цього їх потрібно вимити в солоній воді (вона очищає бруд та вбиває бактерії), потім промити під проточною та витерти насухо. Потім кладемо їх у мішечок з рисом і зав'язуємо.

7. Сир

Сир, як і інші молочні продукти, не може довго зберігатись без холоду. Щоб продовжити термін його зберігання, знадобиться лляна серветка. Її потрібно намочити в солоній воді і обгорнути нею сир, зверху загорнути в папір і покласти у прохолодне місце. Так сир збережеться приблизно на 3 дні. Перед тим, як вживати його, потрібно нарізати його і відкласти на годину.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Андрій Джеджула показав сина Даніеля після операції: що з ним сталося

Андрій Джеджула розповів, чому його 15-річний син Даніель опинився у лікарні - хлопцю зробили септопластику

Ці речі травмують: Наталія Могилевська розповіла, чого не допускає у вихованні доньок

Українська співачка Наталія Могилевська зізналася, що ніколи не б'є та не кричить на своїх доньок, яких удочерила під час війни

Ксенія Мішина, яка веде шоу "Я люблю Україну", нарвалася на критику через російськомовне інтрев'ю

Ксенія Мішина записала подкаст російською мовою - акторку розкритикували у мережі - як відреагували юзери