Лайм

Скільки зберігається домашня тушонка і як продовжити термін її придатності

У жодному разі не ігноруйте ці правила

Через війну, яка триває на території України понад вісім місяців, дефіцит товарів та підвищення цін на них багато господинь цього року ретельніше готувалися до зими, а саме – заморозили деякі фрукти та овочі, а також зробили різну консервацію, у тому числі закрили домашню тушонку. theLime вирішив нагадати кілька простих правил, на які слід звернути увагу, щоб продовжити термін її придатності.

Термін придатності домашньої тушонки багато в чому залежить від того, як її готували, з якого м'яса та в яких умовах вона зберігається.

Для продовження терміну придатності у банці обов'язково має бути зверху шар жиру. Тому в яловичу тушонку, в якій свого жиру недостатньо, зазвичай додають свинячий. У свинини навпаки зайвий жир знімають, інакше тушонка буде занадто жирною.

Читайте також: Як довго та в яких умовах можна зберігати консервацію.

Банки потрібно наповнювати м'ясом дуже щільно, щоб не залишилося місця для зайвого повітря. Стерилізувати банки необхідно в духовці при температурі 200°С кілька годин. Потім закатати стерильними кришками. На кожну заготовку бажано наклеїти невеликий стікер та вказати назву продукту та дату виготовлення.

М'ясні консерви необхідно зберігати при температурі від 0 до +20°С, водночас вологість повинна бути не вище 20%. Їх можна тримати у підвалі чи льоху, при цьому слід регулярно оглядати кришки – у вологому приміщенні вони швидко іржавіють. Якщо дотримано всі норми під час приготування, стерилізації та зберігання, домашню тушонку можна зберігати до 5 років.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації