Лайм

Блогер показав, як спекти хліб на свічках, якщо немає газу та світла

Такий лайфхак стане в нагоді українцям на випадок блекаутів

Через ракетний терор РФ українцям доводиться адаптуватися до відключень світла, води та опалення. Зіштовхнушись із блекаутами, люди шукають альтернативні варіанти для обігріву, освітлення та приготування їжі. Раніше український відеоблог SlivkiShow показав, як зробити простий обігрівач зі свічки та консервної банки, а тепер поділився способом приготування хліба на свічках.

Деталі для печі на свічках: 3 цеглини, металева решітка (наприклад, для мангалу), велика каструля з кришкою, 3-4 невеликі склянки, смужки бавовняної тканини шириною 2 см і довжиною по висоті ваших склянок, соняшникова олія.

Інгредієнти для хліба: 2 склянки борошна, 7 г сухих дріжджів, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка цукру, 220 мл води.

Так виглядає саморобна пічка на свічках. Фото: youtube.com/@SlivkiShow

Перший етап – приготування тіста

У миску насипаємо борошно, додаємо дріжджі, сіль і цукор, заливаємо водою і замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Тісто вийде липким. У такому стані його потрібно залишити під рушником у теплому місці, щоб воно "підійшло" – збільшилося у 2 рази.

Через 30 хвилин тісто ще раз розминаємо і додаємо трохи борошна та олії, щоб воно перестало липнути до рук.

Круглу форму для запікання змащуємо олією, перекладаємо в неї тісто і розподіляємо рівномірно.

Читайте на тему: Як приготувати гречку без варіння і плити: простий рецепт.

Другий етап – виготовлення пічки на свічках

Склянки для саморобних свічок заливаємо олією, кладемо в них по 4 гноти. Тканина повинна прилягати до обідка склянки, а щоб гноти не зміщувалися, можна зафіксувати їх невеликими вантажами (наприклад, шайбами).

Тарілку зі свічками ставимо на підставку, по краях ставимо 3 невеликі цеглини. Зверху на цеглини кладемо металеву решітку, а на неї ставимо велику каструлю, яка стане духовкою. Якщо решітки немає, каструлю можна поставити просто на цеглу.

Саморобні свічки з гнотами з бавовняної тканини. Фото: youtube.com/@SlivkiShow

На дно каструлі кладемо 3 великі гайки, щоб форма для запікання з ним не контактувала. Ставимо на гайки форму з хлібом, закриваємо кришкою каструлю, а зверху кладемо рушник, щоб зменшити втрату тепла.

Повітря в каструлі поступово нагріється і рівномірно пропікатиме хліб. Через 1-1,5 години він буде готовим. У процесі його можна перевернути, щоб він пропікся з обох сторін.

Читайте по темі: Як зробити гніт для свічки, щоб довго горіла: найпростіший спосіб.

Таким виходить хліб у "духовці" на свічках. Фото: youtube.com/@SlivkiShow

Блогер попередив, що під час приготування хліба за саморобною пічкою на свічках треба стежити, час від часу поправляти гноти, щоб вони не сповзали. Також слід доливати олію, коли її рівень у склянках зменшуватиметься.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків