Лайм

Як приготувати гречку без варіння та плити: простий рецепт

Достатньо просто залити крупу водою

РФ продовжує ракетний терор України, обстрілює об'єкти критичної інфраструктури та житлові будинки мирних українців. У зв'язку з цим мільйони людей залишаються без світла, опалення та води. Люди адаптуються до важких умов, шукають альтернативні джерела електроживлення, готують їжу на газових пальниках. thLime знайшов рецепт приготування гречаної каші без варіння і плити: в нинішніх умовах він дуже актуальний.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: гречка, вода, сіль та перець, томатний сік.

Гречка - одна з тих круп, які не треба варити. Її можна залити водою будь-якої температури, і згодом вона набухне, стане м'якою та придатною до вживання.

Читайте на тему: Що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало: топ-6 народних лайфхаків.

Залийте гречку водою у пропорції 1:2 і залиште на 3-4 години. Якщо у вас є окріп, то гречка буде готова вже за 30 хвилин. Додайте до неї солі та перцю за смаком. Також у кашу можна додати трохи томатного соку – він надасть їй оригінального смаку.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні