Через аварійні та планові відключення електроенергії в Україні багато хто зіткнувся з поширеною проблемою – продукти почали псуватися. І якщо ви вже знаєте, чому солоні огірки пліснявіють у банці та як врятувати таку консервацію, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як захистити хліб від плісняви, навіть якщо у вас довго не працює холодильник. theLime вирішив докладніше розповісти про це.
Що робити, щоб хліб не цвів і черствів?
1. Покласти в хлібницю цукор
Перший і неймовірно простий спосіб, який дозволить трохи довше зберегти хліб свіжим та при цьому без шкоди здоров'ю. Беремо кілька шматочків цукру-рафінаду і кладемо у дерев'яну хлібницю. Зазначимо, що хліб найкраще зберігається при температурі повітря +20°С і вологості 75%.
Читайте також: Як захистити хліб від плісняви: простий лайфхак, який не всі знають.
2. Замотати хліб у рушник і покласти в каструлю з яблуками або картоплею
Щоб цвіль якомога довше не з'являлася на хлібі, його необхідно замотати в чистий лляний рушник. Після цього замотаний хліб слід покласти у звичайну каструлю та накрити кришкою. Туди ж можна додати яблуко, очищену картоплю або декілька шматочків цукру. Льняний рушник можна замінити полотняним мішечком.
Читайте також: Чому в холодильнику з'являється цвіль і як її позбутися.
3. Правильна нарізка
Виявляється, що на утворення плісняви впливає і нарізка. Якщо ви розріжете хліб із краю, продукт зіпсується швидше. Слід спочатку розділити його навпіл, відрізати необхідну кількість шматочків і з'єднати дві частини. У такому вигляді ці частини потрібно покласти до хлібниці. Таким чином, м'яка частина хліба не буде обвітрюватися так, як це відбувалося б з хлібом, шматок якого був би відрізаний з краю.
- Раніше ми розповіли, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися у будинку та у підвалі.
- Читайте також на theLime, як почистити дошку для нарізання від плісняви та запаху: простий спосіб без хімії.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.