Через війну на території України, дефіцит товарів та підвищення цін на них багато господинь в цьому році ретельніше підготувалися до зими: заморозили фрукти, овочі та зелень, а також зробили запаси консервації. Однак деякі зіткнулися з поширеною неприємністю – появою білого нальоту на поверхні розсолу в банках, бочках та відрах. theLime вирішив докладніше розповісти, що робити в цьому випадку і чи можна вживати соління з такого розсолу.

Фото: pinterest.com

Що робити, щоб уникнути появи цвілі?

1. Основне правило, якого потрібно дотримуватися, щоб уникнути появи плісняви у відкритому посуді із солоними огірками, – діставати їх із банки, бочки чи відра потрібно не рукою, а чистою ложкою чи виделкою.

2. Щоб відкрита консервація не почала пліснявіти, під кришку слід покласти гірчичник або насипати зверху трохи солі та капнути декілька крапель олії.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

3. Ще один лайфхак – огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо зверху покласти потертий на тертці хрін.

Читайте також: Чому квашені огірки стають м'якими та порожніми всередині.

Що можна зробити, якщо пліснява вже з'явилася?

1. Якщо пліснява з'явилася на поверхні розсолу в квашених огірках у відрі, її необхідно зняти, ретельно промити коло, полотно і гніт, потім ошпарити окропом і покласти все на місце.

2. Якщо огірки починають пліснявіти в банці, їх потрібно вийняти з неї, промити і залити новим розсолом з додаванням оцту. На 3 л розсолу знадобиться 1 ст. л. оцту.

3. Ще один варіант такі огірки потрібно ретельно промити, а потім термічно обробити, наприклад, приготувати розсольник.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.