RU  UA

Дізнатися

Топ-4 лайфхака, щоб швидко видалити запах бензину з одягу

Якщо ви забруднили улюблену річ, спробуйте її врятувати

Через регулярне відключення електроенергії внаслідок масованих обстрілів критичної інфраструктури російськими окупантами багато українців почали користуватися генераторами і відразу зіткнулися з новою проблемою – плямами на одязі від бензину та неприємним запахом. theLime вирішив поділитися простими лайфхаками, за допомогою яких перевірених народних засобів можна позбутися такого "парфуму".

Фото: pinterest.com

Як позбутися запаху, якщо бензин потрапив на одяг?

1 спосіб – за допомогою соди

Запах бензину з одягу можна вивести звичайною харчовою содою. Для цього потрібно зробити содовий розчин: у склянці води розводимо 4 ст. л. соди. Суміш рівномірно розподіляємо по зоні забруднення за допомогою щітки або серветки та залишаємо приблизно на 40-60 хвилин. Після цього перемо одяг звичайним способом: з порошком чи кондиціонером, у машинці або вручну.

2 спосіб – за допомогою кавової гущі

Щоб нейтралізувати неприємний запах бензину, наносимо на пляму кавову гущу. Залишаємо в такому вигляді на декілька годин, перш ніж випрати одяг.

Читайте також: Як вивести плями від зеленки, щоб не залишилося слідів.

3 спосіб – за допомогою господарського мила

Перед пранням потрібно обробити плями від бензину господарським милом. Найкраще придбати господарське мило, в якому міститься ланолін. Після цього перемо речі, як завжди.

4 спосіб – за допомогою оцту

Хімічні властивості оцтової кислоти руйнують сполуки бензину, видаляючи залишковий запах. Розводимо оцет з водою в рівних пропорціях, переливаємо в ємність з пульверизатором та обробляємо забруднення. Потім перемо одяг або просто чекаємо, поки річ висохне на свіжому повітрі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Когда начинается второй полуфинал "Евровидения-2024" и где смотреть трансляцию шоу онлайн в Украине

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергей Танчинец встречается со своей пиарщицей Юлианой Корецкой - девушка подтвердила отношения с известным исполнителем - фото