Існують певні правила зберігання волоських горіхів, які вважаються одними з найбільш популярних з-поміж інших. Вони славляться не лише приємним смаком, а й своєю поживністю, користю для здоров'я.
"Апостроф" публікує поради правильного зберігання очищених горіхів.
Фахівці стверджують, що волоські горіхи можна зберігати як очищеними, так і в шкаралупі. Якщо зберігати вже в ядрах, то так можна відразу відкинути зіпсовані.
Правила допоможуть зберегти горіхи без шкаралупи довше.
Зберігання горіхів
Спочатку горіхи треба перебрати, очистивши від залишків зовнішньої сухої оболонки. Щоб в очищених горіхах не завелися личинки комах, горіхи можна злегка присмажити в духовці чи на сковорідці (від 5 до 8 хвилин).
Найкраще зберігати горіхи у пластикових контейнерах чи простих скляних банках. Однак, потрібно подбати про те, що місткість закривалась повністю герметично.
Читайте також: Як приготувати домашню нутеллу, щоб була смачнішою за магазинну: простий рецепт
Зберігати такі тари треба у прохолодному місці, можна на полиці холодильника. Так горіхи зможуть зберегтися свіжими до пів року.
Якщо хочете зберегти горіхи довше, то покладіть у морозилку, перед цим загорнувши у пакет, харчову плівку чи фольгу.
Також можна зберігати горіхи і в тканинних мішках. Тривалість такого зберігання - до шести місяців. Температура не має перевищувати 10 градусів тепла.
Раніше "Апостроф" зібрав поради, як правильно посадити ядро волоського горіха восени.