Лайм

Як приготувати домашню нутеллу, щоб була смачніше магазинної: простий рецепт

Вона доповнить смак млинців або круасанів

Восени хочеться підняти настрій собі та близьким усіма можливими способами, наприклад, подивитися улюблену комедію чи урізноманітнити чаювання смачним десертом. І якщо ви вже знаєте, як зробити домашнє згущене молоко, приготуйте шоколадно-горіхову пасту, яка відмінно доповнить круасани, вафлі або панкейки. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: волоські горіхи (1,5 склянки), цукор (1 склянка), молоко (1 склянка), какао (2 ст. л.), вершкове масло (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи, нарізаємо середніми шматочками. Розігріваємо сковороду без олії та підсушуємо горіхи на ній до легкої золотистої скоринки. Потім пропускаємо через м'ясорубку.

Викладаємо в каструлю з товстим дном подрібнені горіхи, цукор, какао, молоко та вершкове масло, перемішуємо. Ставимо на плиту та на слабкому вогні доводимо до кипіння. Варимо приблизно 10 хвилин або поки маса не загусне, постійно помішуючи. Потім знімаємо з вогню та чекаємо, поки горіхова паста охолоне.

Потім перекладаємо домашню нутелу у банку, накриваємо кришкою та відправляємо на зберігання в холодильник.

Шоколадно-горіхова паста відмінно доповнить будь-які оладки, млинці, панкейки, вафлі, кекси, круасани або просто тости.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні