Морквина по-корейськи сама собою є популярною закускою на святковому столі. Також її використовують для приготування різних страв, наприклад, Буніто з куркою або оригінального салату з крабовими паличками.
Існує багато рецептів моркви по-корейськи, і ми підібрали для вас один із найпростіших, адже приправи в ньому можна замінювати. Декілька кулінарних секретів допоможуть зробити овочеву закуску соковитою, пікантною та дуже смачною.
Інгредієнти: 1 кг моркви, півсклянки олії, 2 ч. ложки оцту, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка чорного перцю, 1 ч. ложка червоного перцю. Також можна використовувати магазинну приправу для моркви по-корейськи, додавати коріандр, каррі, часник і цибулю за смаком.
Приготування:
Моркву миємо, чистимо і натираємо тонкою соломкою на спеціальній тертці. Чим соковитіші коренеплоди, тим красивішим вийде ваш салат.
Пересипаємо моркву в контейнер, додаємо оцет, цукор, сіль та перець.
Рослинну олію підігріваємо на сковороді або в каструлі, але не доводимо до кипіння. Вливаємо олію в моркву, після чого додаємо пропущений через прес часник. Кунжут для салату також варто підсмажити на сухій сковороді: він має бути не білим, а з коричневим відтінком.
Читайте по темі: Як приготувати м'ясні рулетики з чорносливом на Новий рік.
Сіль, цукор та перець у салаті можна замінити спеціальною приправою для моркви по-корейськи. У її складі є карі та коріандр, які ви також можете додати окремо.
Всі інгредієнти салату перемішуємо, закриваємо контейнер кришкою та забираємо в холодильник. Він повинен настоятися не менше 5 годин, а краще всю ніч. Якщо у вас немає часу, моркву можна трохи прогріти в духовці: так вона стане м'якшою і швидше вбере приправи.
Перед подачею на стіл до моркви по-корейськи можна додати подрібнену кінзу, яка додасть страві аромату та пікантності.
Якщо морква по-корейськи вийшла дуже пряною, прибрати зайву гостроту допоможе волоський горіх.
- Читайте також, як приготувати салат "Грибна галявина".
- Раніше ми ділилися рецептом оригінального Олів'є з креветками.