Лайм

Як приготувати на Новий рік салат Грибна поляна: простий рецепт

Смачна страва на новорічний стіл

Перед Новим роком багато господинь займаються пошуком смачних та корисних рецептів страв, щоб здивувати свою родину. Якщо з новорічною закускою та основною стравою вже визначилися, тоді саме час подумати про смачний салат. theLime розповість, як приготувати салат Грибна поляна, який порадує не лише смаком, а й яскравим дизайном.

Інгредієнти: печериці мариновані (450 г), куряче відварене м'ясо (200 г), картопля (3 шт.), огірок свіжий (1 шт.), морква (1 шт.), майонез, зелена цибуля (пучок).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю та моркву промийте під проточною водою і відваріть у підсоленій воді до готовності. Після цього овочі очистіть і натріть на великій тертці в окремі ємності.

Свіжий огірок середнього розміру ретельно промийте та наріжте дрібним кубиком.

Читайте також: Меню на Новий рік 2023: рецепти салатів, які варто скуштувати.

Відварене куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками.

Зелень подрібніть (крім цибулі, можна взяти ще кріп та петрушку).

З маринованих грибів злийте рідину. Візьміть форму, в якій робитимете салат, і викладете на дно шар печериць шапочками вниз - вони повинні розташовуватися досить щільно один до одного.

Другим шаром іде зелень. Розподіліть її рівномірно по грибах. Далі викладіть терту моркву та змастіть майонезом.

Четвертий шар - відварене м'ясо та майонез. П'ятий – огірки, майонез. Шостий шар - терта картопля та майонез.

Тепер салат Грибна поляна потрібно перевернути, щоб печериці опинилися зверху. Зручно це зробити за допомогою плоского блюда.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні