Перед Новим роком багато господинь займаються пошуком смачних та корисних рецептів страв, щоб здивувати свою родину. Якщо з новорічною закускою та основною стравою вже визначилися, тоді саме час подумати про смачний салат. theLime розповість, як приготувати салат Грибна поляна, який порадує не лише смаком, а й яскравим дизайном.
Інгредієнти: печериці мариновані (450 г), куряче відварене м'ясо (200 г), картопля (3 шт.), огірок свіжий (1 шт.), морква (1 шт.), майонез, зелена цибуля (пучок).
Приготування:
Картоплю та моркву промийте під проточною водою і відваріть у підсоленій воді до готовності. Після цього овочі очистіть і натріть на великій тертці в окремі ємності.
Свіжий огірок середнього розміру ретельно промийте та наріжте дрібним кубиком.
Читайте також: Меню на Новий рік 2023: рецепти салатів, які варто скуштувати.
Відварене куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками.
Зелень подрібніть (крім цибулі, можна взяти ще кріп та петрушку).
З маринованих грибів злийте рідину. Візьміть форму, в якій робитимете салат, і викладете на дно шар печериць шапочками вниз - вони повинні розташовуватися досить щільно один до одного.
Другим шаром іде зелень. Розподіліть її рівномірно по грибах. Далі викладіть терту моркву та змастіть майонезом.
Четвертий шар - відварене м'ясо та майонез. П'ятий – огірки, майонез. Шостий шар - терта картопля та майонез.
Тепер салат Грибна поляна потрібно перевернути, щоб печериці опинилися зверху. Зручно це зробити за допомогою плоского блюда.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний салат Олів'є з креветками.
- Читайте також на theLime, як зробити класичний салат Мімоза з сардіною.