Кожна господиня має у своєму арсеналі не лише декілька перевірених часом рецептів страв, а й хитрості, за допомогою яких можна з легкістю справлятися з повсякденними побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як швидше зварити буряк, візьміть собі на замітку, як натерти плавлений сир, щоб він не розмазувався по тертці. theLime вирішив докладніше розповісти про лайфхак з олією.
Для святкового застілля багато хто готував різні салати, для яких потрібно було натерти на тертці твердий або плавлений сир. І якщо з першим проблем не виникало, то з плавленим все набагато складніше. Як правило, він сильно розмазується по терці, і отримати подрібнений продукт без суттєвих втрат не виходить.
Чимало кулінарів радять відправляти перед цим плавлений сир ненадовго в морозильну камеру, проте цей лайфхак має один істотний мінус – після розморожування на ньому утворюється конденсат.
Читайте також: Як швидко почистити часник від лушпиння: топ-5 кулінарних лайфхаків.
Що ж робити, щоб плавлений сир не прилипав і не розмазувався по тертці? Беремо будь-яку рослинну олію, бажано без запаху, і рясно змащуємо нею тертку з двох сторін. І приступаємо до подрібнення плавленого сиру.
В результаті отримаємо акуратну стружку, яка не тільки гармонійно поєднуватиметься з іншими продуктами, а й прикрашатиме готову страву. При цьому на тертці не буде і натяку на шматочки продукту, що налипли.
- Раніше ми розповіли, як зробити гострішою стару тертку.
- Читайте також на theLime, як швидко заточити лезо ножа підручними засобами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.