Лайм

Як розрахувати ідеальну порцію спагетті на одну людину: кулінарний лайфхак

Беріть собі на замітку на розкажіть подрузі

У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями швидше та отримати потрібний результат. І якщо ви вже знаєте, що робити, якщо пергамент прилип до випічки або чому горіхи гіркі та як виправити їх смак, візьміть собі на замітку просту хитрість, як розрахувати порцію спагетті на одну людину. theLime докладніше розповідає про кулінарний лайфхак із монетою.

Фото: pixabay.com

Чимало господинь часто запитують себе – як відміряти точну кількість спагетті, щоб приготувати порцію на одну людину без залишку. Також це часто стає проблемою для тих людей, які не мають кухонних ваг, а вони вирішили сісти на дієту, і їм потрібно не переїдати і стежити за збалансованим раціоном.

Фуд-блогер із Великобританії Елізабет Атіа поділилася простим кулінарним лайфхаком. Виявляється, порцію спагетті на одну людину можна легко визначити за допомогою монети в 1 пенні.

Читайте також: Як легко натерти плавлений сир, щоб не розмазувався по тертці.

"Звичайна порція спагетті повинна легко заповнити простір монети в один пенні. Вона важить приблизно 70-80 г сушених або 100-110 г свіжих макаронів на людину", зазначила Атіа.

Зазначимо, що діаметр монети 1 пенні – 20,3 мм, в Україні еквівалентною буде монета 25 копійок з діаметром 20,8 мм.

З міркувань харчової гігієни краще не класти спагетті на монету, а тримати макарони трохи вище у руці, щоб побачити, як вони співвідносяться з діаметром.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі