Кожен з нас має свої перевірені часом лайфхаки, пов'язані з приготуванням тієї чи іншої страви. І якщо ви вже знаєте, навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння, візьміть собі на замітку прості поради, як виправити смак волоських горіхів. theLime ділиться кулінарними лайфхаками.
Чому волоські горіхи гірчать?
1. Вам попалися незрілі плоди.
2. Ви пізно зібрали їх. Плоди, що пролежали тривалий час на землі, набувають гіркого смаку.
3. Ви порушили правила зберігання. Якщо надовго залишити волоські горіхи у вологому приміщенні або під прямим сонячним промінням, смак буде зіпсовано.
4. Ви неправильно транспортували горіхи. Очищені ядра при перевезенні можуть увібрати гази, вихлопи та інші аромати, що призведе до появи гіркоти.
Читайте також: Навіщо кип'ятити волоські горіхи: кулінарний лайфхак, який корисно знати.
Як позбутися гіркоти?
1. Заливаємо горіхи холодною водою та залишаємо мінімум на 12 годин.
2. Якщо час обмежений, то плоди можна залишити в окропі приблизно на 30 хвилин. Потім слід зняти тонку коричневу оболонку.
3. Також можна прокип'ятити горіхи із додаванням цукру. Однак корисні властивості при цьому зменшаться.
4. Щоб покращити смак, рекомендуємо після цього просушити плоди на сковороді чи у духовці.
- Раніше ми розповіли про топ-3 лайфхаки, які допоможуть почистити рибу без зайвої мороки.
- Читайте також на theLime, як швидко почистити часник від лушпиння.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.