RU  UA

Дізнатися

Супермодель Тетяна Патіц померла у віці 56 років

Вона була однією з головних супермоделей

На 57-му році життя померла одна з перших супермоделей Тетяна Патіц, яка була зіркою глянцевих обкладинок у 1990-х роках. Представник сім'ї повідомив Vogue, що причиною смерті став метастатичний рак молочної залози.

Тетяна Патіц народилася в Гамбурзі (Німеччина) у родині естонки та німця. Будучи ще маленькою дівчинкою разом із батьками вона переїхала до Сканера – приморського міста на півдні Швеції.

Фото: Vogue

У 1983 році, будучи 17-річним підлітком, Тетяна взяла участь у конкурсі елітних моделей у Стокгольмі. Вона посіла третє місце у Швеції. Призом стала поїздка до Парижа та терміновий контракт.

Видання зазначає, що Патіц відрізнялася від інших супермоделей, вона ніколи не здавалася частиною "зграї". Замість того, щоб веселитися в Нью-Йорку чи Парижі, Тетяна завжди обирала Каліфорнію, де вона могла бути ближчою до природи та своїх тварин.

Окрім цього, у красі Патіц був якийсь елемент таємничості, щось у ніжному овалі її обличчя та розрізі очей говорило про самовладання та пристрасть.

Фото: Vogue

"Тетяна завжди була європейським символом шику, як Ромі Шнайдер і Моніка Вітті, - говорила Анна Вінтур, головний редактор Vogue. - Вона була набагато менш помітною, ніж її однолітки - більш загадковою, дорослішою, більш недосяжною - і в цьому була своя привабливість".

Тетяна співпрацювала з такими відомими фотографами, як Херб Рітц, Патрік Демаршельє та Пітер Ліндберг. У 1990 році Ліндберг сфотографував Патіц для обкладинки британського Vogue, де вона позувала разом з іншими знаменитими супермоделями - Сінді Кроуфорд, Крісті Тарлінгтон, Наомі Кемпбелл, Ліндою Євангелістою.

Читайте також: Модельєр Вів'єн Вествуд померла у віці 81 року: її життя та кар'єра у фото.

Фото: Vogue

У 2012 році Пітер Ліндберг зобразив Тетяну Патіц та її сина Джона Джонсона на їхньому ранчо в долині Санта-Інес.

Фото: Vogue

У 2019 році мати та син знову з'явилися на спільному фото, але вже в об'єктиві фотографа Тіни Барні.

Фото: Vogue

Тетяна Патіц також пробувала себе як акторка. Вона знялася у кліпі Джорджа Майкла на пісню Freedom, у кліпі Korn на пісню Make Me Bad, а також мала ролі у фільмі "Сонце, що сходить" і серіалі "Самотній хлопець".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Кто такая Розали Номбре,которая стала прототипом цифрового представительства МИД Украины Виктории ИИ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Российская блогерша и бывшая ведущая "Орла и Решки" Настя Ивлеева съездила в оккупированный Мариуполь - циничный поступок экс-коллеги прокомментировал Андрей Бедняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Когда начинается "Евровидение-2024" и в каком полуфинале выступят представительницы Украины alyona alyona и Jerry Heil