Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки, які допомагають швидше справлятися з повсякденними побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, навіщо додавати оцет під час варіння картоплі та як врятувати сильно пересолені страви, візьміть собі на замітку кілька лайфхаків, як швидко почистити варені яйця від шкаралупи. theLime ділиться маленькими хитрощами.
1 спосіб – вода та склянка
1. Беремо зварене яйце і кладемо у склянку.
2. Наповнюємо його до половини холодною водою та накриваємо долонею зверху.
3. Протягом 3-5 секунд енергійно трясемо склянку в різні боки.
4. Шкаралупа легко знімається одним рухом руки.
2 спосіб – оцет та сода
Під час варіння яєць у воду необхідно додати трохи харчової соди та оцту. Ці компоненти пом'якшать шкаралупу, тому яйце можна буде почистити класичним способом за лічені секунди.
Читайте також: Як варити яйця в мікрохвильовій печі, щоб вони не лопнули: кулінарний лайфхак.
3 спосіб – за допомогою ложки
1. Варимо яйця як завжди.
2. Беремо чайну ложку, акуратно розбиваємо шкаралупу зверху та очищаємо.
3. Потім акуратно засовуємо ложку під шкаралупу та відокремлюємо варене яйце від оболонки.
4 спосіб – покатати по столу
1. Варене яйце спочатку відправляємо в холодну воду, а потім витираємо насухо.
2. Потім катаємо його по жорсткій поверхні, наприклад, по столу приблизно 30 секунд.
3. Обережно знімаємо шкаралупу.
- Раніше ми розповіли, як перевірити, чи свіже яйце.
- Читайте також на theLime, як швидко і акуратно відокремити жовток від білка.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.